Cancelarul Sebastian Kurz, după atacul din Viena: "Austria se confruntă cu o luptă între civilizație și barbarie"

Ultima actualizare: 03-11-2020 16:42
Cancelarul austriac Sebastian Kurz, depune o coroana in memoria victimelor atacului din Viena
Facebook.com

Cancelarul Sebastian Kurz susține că atacul terorist de la Viena nu este o dispută între creștini și musulmani sau între austrieci și migranți, ci o luptă între cei mulți care cred în pace și puținii care vor război.

“Trebuie să fim întotdeauna conștienți că asta nu este o dispută între creștini și musulmani, între austrieci și migranți. Nu ne vom lăsa intimidați de teroriști. Ne vom apăra cu toată puterea valorile noastre, modul nostru de viață și democrația. Cu toată hotărârea și fără compromisuri”, afirmă cancelarul austriac în mai multe postări pe Twitter.

Într-o intervenție în fața reporterilor, Kurz a transmis aceeași idee, spunând că Austria se confruntă cu o „luptă între civilizație și barbarie”, mai degrabă decât cu un conflict între localnici și migranți, potrivit rt.com.

Citește și: Mărturiile unor români prinși în mijlocul terorii din Viena. „Cine a apucat să scape, a scăpat atunci”

Sebastian Kurz a anunțat că ceea ce s-a întâmplat, luni noapte, la Viena, a fost un atac terorist islamic.

“A fost un atac al urii. Venit din ura pentru valorile noastre, pentru modul nostru de viață, pentru democrația noastră, în care toți oamenii sunt egali în drepturi și demnitate. Austria nu se va lăsa intimidată de un act de teroare. Împreună ne vom apăra societatea și valorile democratice“, a mai spus Kurz.

 

 

Cancelarul german a depus o coroană de flori în memoria victimelor atacului, marți, când s-a ținut și un moment de reculegere la nivel național.

Kurz: "Îi vom urmări pe atacatori și pe cei care i-au susținut"

 

Referitor la ancheta privind atacul coordonat de luni seară, Kurz a precizat că i-a cerut ministrului de Interne să facă tot posibilul pentru a duce investigația la bun sfârșit.

Citește și: A apărut prima fotografie cu teroristul din Viena. A postat imagini când jura credință ISIS

"Îi vom investiga și urmări pe atacatori și pe cei care i-au susținut și îi vom deferi justiției. Îi vom judeca pe toți cei care au avut o legătură cu acest atac", a mai spus cancelarul austriac.

Patru oameni au murit și 17 sunt răniți, în urma atacului de la Viena

 

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte victime ale atacului de la Viena se află în stare critică, prezentând risc vital major, a anunţat agenţia de presă austriacă APA, citând o purtătoare de cuvânt a Serviciului de sănătate.

În total, 17 victime ale atacului primesc îngrijiri în diferite spitale, în special pentru răni prin împuşcare şi tăieturi, a spus aceeaşi purtătoare de cuvânt. Alţi 10 pacienţi cu leziuni uşoare sunt în stare de şoc, a adăugat ea.

Autorităţile austriece au sugerat că în atacurile de luni seara ar fi fost implicaţi mai mulţi atacatori, dintre care unul a fost ucis. Acesta avea asupra sa o puşcă de asalt şi mulajul unei centuri explozive. În prezent, anchetatorii încearcă să stabilească dacă este posibil ca acesta să fi acţionat de unul singur, în condiţiile în care tiruri au avut loc în cel puţin şase locuri diferite, conform agenţiilor de presă internaţionale.

Citește și: Cine este atacatorul împușcat de polițiști: un tânăr de 20 de ani, eliberat condiționat, care voia să plece în Siria

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO