Câini dresați pentru a detecta cazurile de COVID-19, chiar și la pacienții asimptomatici

Ultima actualizare: 03-05-2020 17:30
câine
Shutterstock

Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor, pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile.

Centrul veterinar al celebrei universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul.

Câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii, transmite LiveScience.

De fapt, centrul veterinar al universităţii realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sunt folosiţi pentru a detecta şi afecţiuni precum diabetul sau anevrismul.

Sprijin important în descoperirea pacienților asimptomatici

 

Dacă studiul dă rezultate satisfăcătoare, universitatea asigură că utilizarea preliminară a câinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.

Câinii pot fi deosebiţi de utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspândesc virusul.

"Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri", a explicat unul dintre cercetători, potrivit Agerpres.

SUA au depăşi miercuri un milion de cazuri pozitive de COVID-19, care a provocat cel puţin 61.000 de decese în întreaga ţară, potrivit bilanţului realizat de Universitatea John Hopkins.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO