Cadavrul unei cercetătoare din SUA, găsit într-o peșteră din Creta. Cum a fost ucisă
O cercetătoare americană a fost ucisă în Creta. Cadavrul ei a fost descoperit într-o peștera folosită ca buncăr de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Autoritățile grecești au demarat o anchetă.
Poliţia greacă a anunţat joi că decesul unei cercetătoare americane, venită în Creta pentru a participa la o conferinţă şi al cărei cadavru a fost descoperit luni într-o peşteră, reprezintă rezultatul unui act criminal, victima fiind cel mai probabil asfixiată, informează AFP.
"A fost un act criminal, o moarte prin asfixiere", a declarat pentru AFP o sursă din Poliţia elenă, fără să ofere însă alte detalii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit unor companii mass-media locale, examinarea cadavrului a arătat că gura şi nasul victimei au fost acoperite, însă, într-o primă etapă a anchetei, nu s-a ştiut cu siguranţă dacă femeia a murit sufocată.
Cadavrul cercetătoarei Suzanne Eaton, o specialistă în biologie moleculară, în vârstă de 59 de ani, angajată la Universitatea Dresda din cadrul Institutului Max Planck din Germania, care nu mai fusese văzută de pe 2 iulie, a fost găsit luni într-o peşteră aflată nu foarte departe de oraşul Hania, unde avea loc acea conferinţă.
Peştera, care se află în apropiere de satul Xamoudochori, face parte dintr-un ansamblu de grote puţin cunoscute şi care au fost utilizate de naziști drept buncăre în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
"Suntem profund şocaţi de acest eveniment tragic. Suzanne era o cercetătoare excepţională, o soţie şi o mamă iubitoare, o sportivă şi o persoană cu adevărat minunată, pe care toată lumea o iubea", a reacţionat Institutul Max Planck într-un comunicat.
Suzanne Eaton era căsătorită cu un om de ştiinţă britanic, Anthony Hyman. Cei doi cercetători au împreună doi fii.