Cadavrele a 230 de persoane executate de SI, descoperite intr-o groapa comuna din Siria

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29
isis

Cadavrele a 230 de persoane executate de jihadisti din cadrul gruparii Stat Islamic (SI) au fost descoperite de apropiati ai acestora intr-o groapa comuna din provincia Deir ez-Zor, in estul Siriei, a anuntat miercuri un ONG.

Victimele sunt membri ai tribului sunnit Shaitat, originar din aceasta provincie, care s-a rasculat impotriva SI. In total, 900 de membri ai acestui trib au fost ucisi, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se sprijina pe o vasta retea de militanti, relateaza Mediafax, citand AFP.

OSDO a precizat ca "marea majoritate" a mortilor erau civili, multi dintre ei fiind executati cu sânge rece ca "represalii" la rascoala impotriva SI, care detine controlul asupra unor vaste regiuni din Siria.

Membri ai Shaitat au descoperit groapa comuna dupa ce SI le-a permis sa se intoarca in satul natal, de unde au fost alungati. Pentru a se intoarce, ei au fost nevoiti sa accepte respectarea unei restrictii de circulatie nocturna, sa nu participe la reuniuni si sa nu poarte arme.

Tribul sunnit Shaitat a incercat sa se revolte impotriva SI, dar, la inceputul lui august, peste 700 dintre ei au fost "masacrati" de gruparea jihadista, in mare parte civili, potrivit OSDO.

Acuzata, de catre ONU, de comiterea unor atrocitati si "crime impotriva umanitatii", gruparea ultraradicala sunnita SI lupta in Siria pe mai multe fronturi - impotriva regimului, rebelilor si kurzilor - si nu ezita sa-si decapiteze si chiar sa-si crucifice "dusmanii".

Conflictul din Siria a inceput in martie 2011 odata cu reprimarea manifestatiilor pasnice antiregim, care a provocat o insurectie armata impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Peste 200.000 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului sirian.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO