"Femeile nu pot fi considerate egale cu barbatii!". Declaratiile scandaloase ale unui sef de stat

Ultima actualizare: 28-11-2014 07:05

Presedintele "sultan" al Turciei a starnit o noua polemica. A declarat, clar si raspicat, invocand Coranul, ca "femeile nu pot fi considerate egale cu barbatii".

Recep Erdogan, adept al islamismului conservator, a criticat, de data aceasta, feministele. In fata unei asistente aproape in intregime feminina, cu fiica sa in primul rand al salii, Erdogan a explicat cum vede el rolul femeii in societate: "Femeile nu au nevoie de egalitate, ci de justitie sociala", a spus seful statului, si a subliniat: "Nu poti sa explici acest lucru feministelor, pentru ca ele nu accepta insasi idea de maternitate". Opozitia l-a taxat imediat, acuzandu- ca vrea sa "ostracizeze" femeile si ca "incita la ura".

Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei: "Nu poti trata la fel femeile si barbati, pentru ca este impotriva naturii. Au fost creati in mod diferit. Natura lor e diferita. Felul in care sunt constituiti e diferit. Islamul a definit un loc pentru femeie in societate: maternitatea".

"Caracterul, obiceiurile si fizicul lor sunt diferite (...). Nu poti pune pe picior de egalitate o femeie care-si alapteaza copilul si un barbat", a insistat el. "Nu poti cere unei femei sa faca toate tipurile de munca pe care le face un barbat, ca in regimurile comuniste", a mai spus presedintele Erdogan. "Nu poti sa le ceri sa iasa si sa sape pamantul, este contrar naturii lor delicate", a adaugat el.

Partidul lui Erdogan, care se afla la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de catre critici de o deriva autoritarista si ca vrea sa islamizeze societatea turca, in special prin limitarea drepturilor femeilor.

Actualul presedinte, care a condus Guvernul timp de 11 ani inainte sa fie ales la conducerea statului in august, a provocat in multe randuri furia unor miscari feministe turcesti din cauza incercarii de a limita, fara succes, dreptul la avort si pentru ca le-a recomandat femeilor sa nasca cel putin trei copii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO