Cabinele telefonice roşii, simbol al Marii Britanii, sunt scoase la licitaţie pentru a fi transformate în ceva util

Dată publicare: 20-04-2021 08:20
Dată actualizare: 20-04-2021 09:49


Cabinele telefonice roşii un simbol al Marii Britanii sunt scoase la licitaţie pentru a fi transformate în ceva util acum când lumea folosește telefoane mobile.

Cu o istorie de un secol, multe dintre cabine au devenit în ultimii ani ornamentale. Iar cele care încă funcționează merg pe pierdere. La licitaţii sunt așteptați cei care au idei originale pentru mici afaceri sau vor să facă ceva pentru comunitate.

Muzee, librării sau puncte de prim ajutor - sunt doar câteva dintre noile servicii ori afacerile găzduite în faimoasele cabine telefonice din Marea Britanie. Pentru că toată lumea folosește acum telefonul mobil, cabinele roşii stau nefolosite, iar întreţinerea lor este foarte costisitoare. Chiar și aşa, sunt importante pentru britanici. Aşa că Serviciul Britanic de Telecomunicații caută o nouă destinaţie pentru acest simbol naţional.

James Browne, directorul British Telecom: Fac parte din imaginea Marii Britanii și oamenii le iubesc, deși încasările din serviciile de telefonie au tot scăzut. Ne-am dorit să le dăm oamenilor oportunitatea de a le păstra, dar să fie repuse în folosință cu un scop social. Așa că am venit cu ideea de a le permite oamenilor să le "adopte".

Organizații, asociații sau simpli membri ai comunității se pot înscrie la licitaţia pentru utilizarea unei cabine telefonice. Prețul de pornire este o liră sterlină.

Spre exemplu, Centrul Patrimoniului Maritim de pe coasta comitatului Yorkshire le poate oferi trecătorilor o mostră a muzeului închis acum din cauza pandemiei

Mark Vesey, reprezentant muzeu: ”Este cel mai mic muzeu din Marea Britanie, categoric, cred că există un astfel de muzeu într-o baracă, undeva, în Marea Britanie, dar nu cred că mai există unul într-o cabină telefonică”.

La intrarea în micul muzeu, vizitatorii sunt întâmpinați cu o prezentare audio și pot vedea fotografii reprezentative pentru istoria zonei, în special legate de industria pescuitului.

În alte locuri, precum orașele Stamford sau Cambridge, iubitorii lecturii pot împrumuta cărți din astfel de cabine.

Bibliotecară: ”Pentru că nu sunt chiar la îndemână cărțile în timpul pandemiei, am sperat ca oamenii să se bucure de mica noastră bibliotecă. Știu că mulți nu mai citesc cărți pe hârtie, având în vedere că totul este digitalizat, dar sper că a fost totuși de folos”.

Femeia care a "adoptat" cabina telefonică și a transformat-o într-o mini bibliotecă are grijă că, în fiecare zi, totul să fie curat și dezinfectat, iar cărțile să fie așezate la locul lor pe rafturi.

Insă cea mai populară este transformarea cabinei telefonice roșii în punct de prim ajutor.

Organizator: ”Cabina roșie este un loc foarte bun pentru un defibrilator, este un loc uscat, unde dispozitivul poate fi bine fixat, este acoperit, așa că totul este păstrat închis și în siguranță”.

O parte dintre aceste puncte de prim ajutor sunt amenajate de organizaţiile de caritate. Defibrilatorul poate fi folosit după apelarea seviciului de urgență şi furnizarea, de către operator, a unui cod care să-l pună în funcțiune.

Dispozitivul are şi un ghid audio cu instrucţiuni de folosire.

De când a fost lansat programul "adoptă o cabină", peste 5.000 de cabine telefonice și-au găsit o nouă întrebuințare în Marea Britanie. Pentru alte 4.000 sunt aşteptaţi doritori cu imaginaţie.