Sondajul care ii contrazice pe politicieni. "Romani, va primim cu drag, daca munciti alaturi de noi"

cersetor craciun

Politicienii britanici pun pe seama romanilor si bulgarilor un nou val de abuzuri asupra sistemului public britanic de protectie sociala, odata cu ridicarea restrictiilor pentru acestia, de la 1 ianuarie 2014

In ciuda retoricii protectioniste a politicienilor, un sondaj recent, citat de publicatia The Guardian, realizat chiar inaintea ridicarii restrictiilor pentru romani si bulgari, arata ca doua treimi dintre britanici ii asteapta pe noii imigranti cu bratele deschise, daca acestia se vor integra in societate si vor munci, vor invata limba engleza si isi vor platit taxele.

Aproape jumatate dintre cei chestionati s-au declarat de acord cu implementarea unui salariu minim, pentru a proteja muncitorii britanicii de imigrantii europeni, dispusi sa munceasca pe bani mai putini.

Doua treimi dintre britanici doresc un control mai stric al beneficiilor oferite de sistemul de ajutor social, pentru a preveni abuzurile din partea imigrantilor. Doar doua procente au declarat ca romanii si bulgarii nu pot face nimic pentru a fi integrati.

Isteria creata in Regatul Unit in jurul valului de imigranti est-europeni, prezentati in media britanica asemeni migratorilor care jefuiesc si parjolesc totul in cale, este una artificiala, de vreme ce muncitorii romani si bulgari au si acum acces pe piata muncii din Anglia.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In prezent, in Marea Britanie sunt cateva zeci de mii de angajati romani, majoritatea lucrand in companii importante, pe posturi de inalta calificare. Alte cateva mii de studenti studiaza in Anglia si se pregatesc sa se alature fortei de munca foarte calificata.

In acest context, teama britanicilor este nejustificata, ridicarea restrictiilor la 1 ianuarie 2014 va fi un moment important doar pentru romanii interesati de locurile de munca slab calificate, din constructii, domeniul serviciilor sau ingrijire, care nu sunt cautate de britanici.

 

TARILE DIN VEST ISI PROTEJEAZA OAMENII EDUCATI

Intr-un editorial publicat in Ziarul Financiar, jurnalistul Sorin Paslaru vorbeste despre sacrificiul pe care il face o tara, nevoita sa-si trimita in strainatate absolventii de studii superioare, pe posturi sub calificarea lor:

"Este o pierdere pentru o tara sa-si trimita absolventii de studii superioare în strainatate să accepte slujbe sub nivelul lor de pregatire. Iar tarile din Vest care stiu valoarea investitiei in educatie chiar asta fac prin faptul ca acceptă un nivel al somajului de 15-25% cu toate că milioane de imigranti isi gasesc de lucru în economiile lor - isi protejeaza oamenii educati.

[...] Altfel de ce o tara ca Spania acceptă un somaj de 24% şi costuri sociale de zeci de miliarde de euro cu aceşti oameni, care stau în afara campului muncii, avand în acelasi timp in activitate milioane de imigranti, printre care numai din Romania un milion?

Pentru ca tinerii spanioli, italieni sau britanici nu vor să se „coboare” la nivelul slujbelor oferite de piata, care sunt acceptate insa de tunisieni, de romani, bulgari sau de oameni din alte tari mai sarace. Ni se spune ca asa au făcut toate tarile sarace, si-au trimis oamenii in strainatate în tarile bogate, pentru a castiga bani, si apoi acestia s-au întors si au creat, cu resurse si cu noi experiente si cunostinte economii si societăti în tarile respective, si sunt exemple: Irlanda, Portugalia sau chiar Spania si Italia.

Ar fi foarte bine daca va fi si la noi asa."

 

IMIGRANTII PROFITA DE SISTEMUL BRITANIC DE SANATATE

Un raport aparut recent avertizeaza asupra unui fenomen migrationist mai putin cunoscut, turismul medical.

Conform raportului, femeile din tarile mai sarace aleg sa insele companiile aeriene, care, in mod obisnuit interzic femeilor insarcinate in mai multe de 36 de saptamani sa zboare, pentru a beneficia de serviciile sanitare.

Ele apeleaza la companiile aeriene din tarile natale, carora le arata documente falsificate privind durata sarcinii, informeaza Daily Mail.

Majoritatea femeilor insarcinate care ajung in spitalele din sistemul britanic de stat trebuie sa fie internate si sa primeasca dreptul de a naste, pentru ca sarcina este prea avansata pentru a fi trimise in tarile de origine.


CITESTE SI: ROMANII FARA ADAPOST, SURPRINSI PE STRAZILE LONDREI. SUNT CEI MAI NUMEROSI, DUPA BRITANICI


Oficialii din serviciul de imigrare au oprit peste 300 de astfel de "turiste", in doi ani, pe un singur aeroport.

Statistica a fost inclusa intr-un document din 2010, despre planul guvernului de a interzice strainilor, care nu contribuie la sistemul de sanatate britanic de stat, sa intre in Regat.

Un alt raport, din octombrie 2013, a aratat ca strainii aflati in vizita si imigrantii pe termen scurt costa bugetul public de sanatate peste 2 miliarde de lire, anual.

O analiza amanuntita a scos la iveala faptul ca acest "turism de sanatate" este de 100 de ori mai costisitor decat se estimase, deoarece sistemul de sanatate britanic este printre cele mai generoase din lume.

Au fost descoperite dovezi ca rude ale imigrantilor vin temporar in Anglia pentru a beneficia de tratament gratuit.

Autoritatile spun ca nu ar fi benefic sau corect sa taxeze integral anumiti pacienti, cum ar fi studentii sau pe cei care sufera de boli infectioase.

Britanicii pregatesc o taxa anuala de 150 de lire pentru studentii straini si de 200 de lire pentru imigrantii temporari. Astfel se vor colecta aproximativ 200 de milioane de lire, anual, la bugetul de sanatate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cu cat contribuie imigrantii la bugetul Marii Britanii.
Cu cat contribuie imigrantii la bugetul Marii Britanii. "Sunt supracalificati si muncesc mai mult"

Imigrantii din Marea Britanie, cei mai multi supracalificati, sunt mai muncitori si primesc mai putine indemnizatii sociale decat britanicii, arata doua studii publicate marti.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.