BREXIT. Marea Britanie, la doua zile distanta de votul care ii va decide viitorul. Cum arata sondajele caselor de pariuri

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Marea Britanie se apropie de un vot decisiv pentru viitorul sau si al Uniunii Europene. Mai sunt doar doua zile pana la referendum, iar politicienii din cele doua tabere isi apara cu ardoare cauza.

Sondajele nu dau un favorit cert, dar casele de pariuri spun ca sunt sanse mai mari ca Regatul sa ramana in Uniune. Britanicii au jucat la pariuri peste 40 de milioane de lire, iar suma se va mari pana la anuntarea rezultatului.

O cofetarie din Londra produce briose cu mesajele campaniei pentru referendum. Patronul spune ca prajiturile care militeaza pentru statu-quo se vand de doua ori mai bine.

Potrivit sondajelor, cele doua tabere sunt umar la umar, cu un modest avans pentru cea pro-europeana. Euroscepticul Nigel Farage s-a grabit sa isi acuze adversarii ca au profitat de uciderea deputatei laburiste, Jo Cox, pentru a castiga simpatia publicului.

Nigel Farage, liderul partidului UKIP: "Cei care vor ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana folosesc exemplul unui om extrem de periculos, care a comis o crima oribila, pentru a submina mesajul campaniei noastre."

Tabara pro-Brexit a pierdut luni o voce importanta. Una dintre cele mai puternice femei din politica britanica a declarat ca isi schimba votul - deranjata, spune ea, de mesajele care incita la "ura si xenofobie" din cadrul campaniei care militeaza pentru "divort".

Europenii avertizeaza neobosit cu privire la consecintele potential dezastruaose ale unei separari.

Martin Schultz, presedintele Parlamentului European: "Marea Britanie va avea de suferit. Mai mult chiar decat Uniunea Europeana care va merge mai departe cu 27 de natiuni."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO