Bolsonaro, după ce Brazilia a înregistrat un număr record de decese provocate de Covid-19: „Nu vă mai văitați”

Dată publicare: 05-03-2021 15:30
Dată actualizare: 05-03-2021 15:53


jail bolsonaro

Președintele Jair Bolsonaro le-a spus brazilienilor să „nu se mai plângă de Covid” și a criticat măsurile sanitare care au ca scop limitarea răspândirii virusului.

„Nu vă mai văitați. Câtă vreme o să vă mai plângeți? Câtă vreme veți mai sta acasă cu totul închis? Nu mai putem așa. Regretăm decesele, dar avem nevoie de o soluție”, a spus, în cadrul unui eveniment, Jair Bolsonaro, conform BBC.

Afirmațiile președintelui Braziliei vin după ce această țară a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi, dar și cel mai ridicat bilanț zilnic de decese.

Guvernatorul din São Paulo, João Doria, a reacționat dur la comentariile președintelui brazilian. Acesta l-a numit pe șeful statului „un dement” care „îi atacă pe guvernatorii și primarii care vor să cumpere vaccinuri pentru a ajuta țara și a încheia această pandemie”.

„Cum să ne confruntăm cu problema asta văzând oameni care mor în fiecare zi? Sistemul medical este în pragul colapsului. Din păcate Brazilia se luptă cu două virusuri în acest moment, cu coronavirusul și cu Bolsonarovirusul. Aceasta este drama brazilienilor”, a mai spus Doria.

În Brazilia, până acum, au fost confirmate 10,7 milioane de cazuri de Covid-19.

De asemenea, această țară a înregistrat 261.188 de decese, fiind depășită doar de SUA (533.636).

Miercuri, Brazilia a înregistrat cel mai ridicat bilanț zilnic privind numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Un număr de 1.910 de persoane au murit.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO