Boală infecțioasă mortală, fără leac, depistată într-o țară europeană cu peste un milion de români. Simptomele sunt groaznice
Spania a detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, o boală infecţioasă mortală ce a dus la carantinarea a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţile medicale din regiunea Valencia.
Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a călătorit recent în Guineea Ecuatorială, a fost transferat de la un spital privat într-o unitate de izolare a spitalului La Fe din Valencia, în aşteptarea rezultatelor analizelor.
Virusul Marburg poate avea o mortalitate de până la 88%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În Spania trăiesc peste 1,1 milioane de români, potrivit ultimelor date oficiale, raportate de autorități.
Guineea Ecuatorială a carantinat mai mult de 200 de persoane la 13 februarie în provincia Kie-Ntem, unde au fost detectate primele cazuri de febră hemoragică.
Simptomele includ febră, oboseală accentuată, vomă cu sânge și diaree
Până în prezent micuţa ţară din Africa centrală a raportat 9 decese şi 16 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu această maladie ale cărei simptome includ febră, stare de oboseală accentuată, vomă cu sânge şi diaree, conform OMS, care a mai precizat că şi-a sporit măsurile de supraveghere epidemiologică în Guineea Ecuatorială.
Autorităţile din Camerun au detectat două cazuri suspecte de febră Marburg la 13 februarie la Olamze, o comună la frontiera cu Guineea Ecuatorială, conform declaraţiilor făcute o zi mai târziu de delegatul pentru sănătate publică din regiune, Robert Mathurin Bidjang. Camerunul a restricţionat traficul de frontieră la graniţa cu Guineea Ecuatorială în încercarea de a evita îmbolnăvirile.