Bill Gates: Decesele de COVID vor scădea „dramatic” în 2022. Rata de mortalitate va fi ca la gripă
Fondatorul Microsoft, miliardarul Bill Gates, este de părere că numărul infectărilor și cel al deceselor de COVID vor scădea „dramatic” în 2022, pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează și apar noi tratamente împotriva bolii.
El a declarat marți, într-un interviu pentru Bloomberg, că ratele de infectare și de deces vor ajunge la un nivel similar cu gripa, până la mijlocul lui 2022, în cazul în care nu va apărea o nouă variantă agresivă a SARS-CoV-2.
Bill Gates a explicat că factorii principali care vor duce la încetinirea pandemiei sunt imunitatea naturală dobândită de tot mai multe persoane care ajung să se infecteze, distribuția vaccinului și apariția unor noi medicamente împotriva bolii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Ratele de deces și de infectare ar trebui să scadă destul de dramatic (anul următor)”, a declarat Bill Gates.
„Vaccinurile sunt o veste bună, iar problemele de aprovizionare vor fi rezolvate în mare parte după jumătatea anului următor, așa că vom fi limitați doar de logistică și de cerere”, a adăugat miliardarul.
Pfizer a anunțat în această săptămână că a semnat un acord prin care mai multe companii vor putea produce pastila sa anti-COVID, odată ce va fi aprobată, pentru a facilita accesul populațiilor din zonele sărace la tratament. Medicamentul ar reduce cu 90% decesele de COVID, iar experții sunt de părere că acordul semnat de gigantul farmaceutic va grăbi finalul pandemiei.
Iar laboratorul american Merck a depus luna trecută o cerere de autorizare în SUA a unei pastile anti-COVID, care, potrivit testelor clinice, reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii infectați cu coronavirus.