Bijuteriile coroanei portugheze, adunate și expuse împreună după 227 de ani. De ce a fost nevoie de atât | GALERIE FOTO
Bijuteriile coroanei portugheze au fost expuse pentru prima dată, după 227 de ani, în Lisabona.
Mândria Coroanei Portugheze poate fi admirată de vizitatori, la câteva zile de la deschiderea oficială a expoziției. Obiectele de mare valoare, tablouri, bijuterii din aur cu pietre prețioase ori diamante, obiecte de cult, se regăsesc într-o încăpre securizată a Palatului Ajuda, arată AFP.
Palatul Ajuda, cu vedere la cartierul istoric Belem al Capitalei, a aparținut ultimei dinastii regale a Portugaliei, Braganzas, a cărei domnie s-a încheiat când țara a devenit republică în 1910 și nu este în prezent terminat, relatează Kuwait Times.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
„După teribilul cutremur și tsunami (de la Lisabona) din 1755, familia regală a decis să se mute aici pentru că era mai departe de râu și zona era mai puțin predispusă la activități seismice”, a declarat Jose Alberto Ribeiro, directorul palatului-muzeu. Aripa de vest, care acum găzduiește Muzeul Comorilor Regale, a rămas neterminată de mai bine de două secole din cauza schimbării de regim și a lipsei de fonduri.
În cele din urmă, palatul a fost finalizat în 2021, cu suma de 31 de milioane de euro. Joi, publicul a avut în sfârșit posibilitatea de a vedea vasta colecție de comori regale – peste 1.000 de articole datând din secolul al XVII-lea până în secolul al XX-lea, inclusiv numeroase bijuterii din aur încrustate cu pietre prețioase. Până săptămâna aceasta, comorile se aflat în mai multe locații din țară și, în general, nu erau accesibile publicului. Unele dintre ele sunt acum expuse pentru prima dată.