Beijingul, in premiera, sub cod portocaliu de smog. Poluarea de 15 ori mai mare decat maxima admisa

Dată publicare: 24-02-2014 13:05
Dată actualizare: 27-02-2014 07:01


beijing

Beijingul mentine si luni alerta de cod portocaliu de poluare a aerului, ridicata pentru prima data in istorie, vineri din cauza smogului, relateaza agentia de presa Xinhua.

Codul portocaliu a fost emis in premiera vineri, acesta fiind al doilea nivel ca grad de periculozitate dupa codul rosu, relateaza Reuters.

Alerta a fost anuntata dupa ce guvernul din Beijing a fost asupra criticat de presa locala si de catre cetateni pe retelele de socializare pentru ca a esuat in a lua masuri impotriva smogului care a lovit orasul si weekend-ul trecut.

Codul portocaliu a dus la inchiderea de scoli si gradinite, in timp ce oamenii au fost sfatuiti sa stea in casa, sa poarte masti de protectie daca ies pe strada, sau sa-si lase si masinile acasa, din cauza vizibilitatii reduse. 

Agentia de presa Xinhua a relatat ca autoritatile din Beijing au trimis inspectori catre fabricile si uzinele din jurul metropolei pentru a verifica si amenda pe cei care incalca regulile in ceea ce priveste emisiile din atmosfera.

Luni este a patra zi consecutiva in care locuitorii din Beijing se lupta cu un nivel extrem de periculos al smogului. Nivelul poluarii a depasit de 15 ori maxima recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, conform BBC.

 

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO