Bebelușii vin pe lume în subsolurile și buncărele maternităților din Ucraina
În subsolurile și buncărele maternităților din Ucraina au fost improvizate secții de spital, iar acolo sunt prunci abia veniți pe lume dar şi multe femei care trebuie să nască.
Unele dintre ele poartă copiii unor familii de români oameni nevoiți să apeleze la mame-surogat din cauza infertilității.
O româncă povestește printre suspine că a aranjat camera fetiței care ar trebui să se nască zilele următoare în Ucraina.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copila e purtată în pântece de o mamă-surogat. Femeia spune că a ales această metodă după 10 ani în care a făcut, fără succes, mai multe fertilizări în vitro.
”După 10 ani de încercări ne-am văzut visul împlinit, din păcate din cauza acestui război nu ne mai putem lua micuţa acasă. Poate într-o zi vor înceta. Asta ne rugăm şi ne rugăm zi şi noapte''.
La fel de tulburătoare sunt multe alte poveşti.
''O bebeluşă deja s-a născut şi este în spital cu mama surogată care are grijă de ea momentan - le trimite poze. Nu sunt numai bebeluşii de la noi din ţară, mai sunt şi alţi bebeluşi din întreaga lume. Doar cerem să ne ajute cineva să-i aducem acasă. Acest strigăt disperat şi nu ştiu dacă cineva ne poate înţelege prin ce trecem''.
Mihai și soția lui așteaptă și ei o fetiță dintr-o mamă-surogat din Ucraina.
Mihai Chițoiu: ''Nu mai au pamperși, nu mai au lapte, nu alimente. Sunt zile în care se duc la magazin și nu apucă să cumpere decât apă și pâine. Este copilul nostru acolo și nu știm ce se va întâmpla''.
În Ucraina, mamele și copiii sunt în buncărele spitalelor. Medicii se luptă din răsputeri să-i țină în viață pe cei mai plăpânzi dintre bebeluși. Unii s-au născut prematur şi nu au nici 2 kg.
Malaciuc Oleg, medic clinică din Kiev: ''În Ucraina continuă războiul, în urma căruia sunt ucişi civili, sunt distruse maternităţi, grădiniţe, şcoli, sunt ucişi oameni. Ce se întâmpla, acum, chiar acum? Aşteptăm următorul atac cu bombe. Care poate să atingă clădirea noastră. De aceea, vă rog foarte mult: fiţi solidari cu noi! Ca să invigem şi să fim împreună cu voi!''
Voluntarii au început să-i ajute pe cei rămași în maternitatea din Kiev cu lapte praf, însă doctorii au mare nevoie de materiale sanitare.