Bătălia de la Hastings, reconstituită de englezi şi francezi cu arme reale

14-10-2019 08:08

Sute de englezi şi francezi pasionaţi de istorie au luat parte sâmbătă și duminică la punerea în scenă a cunoscutei bătălii de la Hastings, care a decis cucerirea normandă a Angliei.

Cele două armate s-au războit din nou pe câmpul de luptă, dar, din fericire, de această dată nu au existat victime și totul s-a făcut doar de dragul vremurilor demult apuse.

La aproape o mie de ani de la cunoscuta bătălie, cavaleri francezi si englezi si-au dat din nou întâlnire si au pus în scenă lupta finală care a dus la cucerirea Angliei de către normanzi.

Francezii au jucat rolul normanzilor, iar englezii au fost în tabăra regelui care, invins, și-a pierdut coroana.

Ken Kingrade, deghizat în Regele Harold II: „În primul rând, îmi place atmosfera, am senzaţia că văd cu proprii mei ochi o mică parte din viaţa în Evul Mediu. Nu te poţi gândi la nimic altceva pentru că, deşi doar ne prefacem că participăm la o bătălie, în jur sunt totuşi oameni care agită arme adevărate, din metal."

După victoria trupelor sale, William Cuceritorul a devenit rege al Angliei si a condus regatul până în 1087. Pentru actorul care a intrat in pielea faimosului duce, invazia din 1066 a fost o reusită de neegalat.

Arnaud Lefevre, deghizat în Wilhelm Cuceritorul: „Cred că noua generaţie nu ar mai putea face aşa ceva pentru că noi (normanzii, n.r.) am avut această incredibilă mentalitate de a reuşi. Condiţiile de atunci erau foarte, foarte diferite.”

Reuniunea nu s-a rezumat doar la reconstituirea bătăliei. În corturile amplasate în zonă, turiștii au putut vedea cum era viața de zi cu zi în Anglia anului 1066. Cei mai curioși au primit adevărate lecții de istorie.

Alan Barker, arcaş: „Suntem foarte buni prieteni între noi. Poţi învăţa o mulţime de abilităţi în grupul nostru, aşa că, pe lângă cum se întoarce proţapul, eu croiesc cămăşi de zale, dar pot să învăţ şi tirul cu arcul.”

La sfârsitul zilei, Anglia nu a fost cucerită din nou si toți combatanții au scăpat doar cu vânătăi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO