Avertismentul Angelei Merkel: noul coronavirus reacționează diferit și mai agresiv la temperaturi scăzute
Noul coronavirus reacționează diferit și mult mai agresiv la temperaturi scăzute, a avertizat, luni, cancelarul Angela Merkel.
Ea a subliniat că numărul pacienților de la terapie intensivă s-a dublat în ultimele 10 zile. De luni, în Germania s-au închis restaurantele, stadioanele, teatrele și muzeele, iar oamenii sunt îndemnați să lucreze de acasă, pe cât posibil. Într-o formă și mai strictă de carantină, se pregătește să intre, de joi, Marea Britanie. Supușii maiestății sale tocmai au aflat că și prințul William a avut Covid.
Prinţul William s-a infectat în luna aprilie, cam în aceeași perioadă cu tatăl sau, prințul Charles, dar n-a făcut public acest lucru, ca să nu-i alarmeze pe supușii tronului. Casa Regală nu a comentat în niciun fel informațiile, însă BBC susține știrea publicată inițial de tabloidul The Sun.
Potrivit surselor citate, ducele de Cambridge a avut dificultăți respiratorii, fiind tratat de medicii Familiei Regale.
În acest timp, Regatul se pregătește să intre iarăși de joi, în carantină națională. Diferența majoră față de primăvară este păstrarea școlilor deschise.
În mod iresponsabil, britanicii ies masiv la plimbări ori în puburi în aceste ultime zile de libertate.
Federațiile din comerț au cerut Guvernului să prezinte și un plan concret pentru ieșirea din carantină, după ce un ministru din Cabinetul Johnson a sugerat că măsura ar putea dura mult peste luna anunțată. Multe companii sperau să recupereze din pierderi pe final de an, în ajun de sărbători.
Mark Walport, fost consilier științific al Guvernului în Regatul Unit: „Mă tem că virusul e absolut indiferent la ce zi a săptămânii e sau dacă e Crăciunul sau altă sărbătoare, așa că e destul de greu de crezut că va fi un Crăciun obișnuit."
Și dacă tot vorbim de micile afaceri, după ce patronii magazinelor din Franța s-au plâns că sunt nedreptățiți față de marii retaileri, șeful Guvernului a venit cu precizări.
Jean Castex, prim-ministrul Franței: „Am adăugat în decretul privind carantina un articol care interzice vânzarea articolelor neesențiale și în supermarket ori hypermarket.”
În acest timp, în Statele Unite situația a scăpat de sub control, după ce guvernul pare să fi abandonat lupta cu pandemia.
Medicii americani îi imploră pe oameni să renunțe la orice planuri de sărbători.