Autoritățile australiene au prins persoana care punea ace în căpşuni

Ultimul update: Joi 20 Septembrie 2018 09:37
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 23:09
Categorie: Internaţional

Guvernul australian va modifica legile pentru ca aşa numitul terorism alimentar să fie pedepsit la fel de aspru ca pornografia infantilă şi finanţarea terorismului.

15 ani de închisoare riscă cei care vor fi prinşi că inserează ace în căpşuni sau alte fructe. Aproximativ o sută de cazuri au fost raportate începând de săptămâna trecută, dar autorităţile spun că nu toate sunt autentice.

Un minor a fost reţinut după ce a recunoscut că a ascuns ace în căpşuni. Copilul pare să fie însă doar un imitator şi nu autorul principal al seriei de incidente.

Panica a dus la retragerea a tone de fructe de la raft, cu pierderi considerabile pentru producători. Trei state australiene au oferit recompense de câte o sută de mii de dolari australieni pentru prinderea vinovaţilor.

"Zilele trecute am găsit o persoană tânără, care și-a recunoscut fapta de introducere a acelor în căpșuni", a precizat Stuart Smith, subcomisarul statului New South Wales, citat de Sky News.

Acesta a mai dat de înțeles că băiatul, al cărui nume nu a fost divulgat, este minor și că va fi tras la răspundere conform acestei stări de fapt.

A mai fost raportat și un număr de 100 de plângeri, a căror cea mai mare parte au fost false. De altfel, poliția a avertizat că se poate sancționa cu închisoarea postarea pe rețelele de socializare de imagini în care se pretinde fals că au fost descoperite fructe cu ace.

Între timp, incidentul pare să îi fi afectat pe producătorii de căpșuni, datorită scăderii abrupte a cererii, care a dus la diminuarea prețului de vânzare al căpșunilor sub cel de producție. De asemenea, loturi întregi de fructe au fost retrase de la comercializare și doi distribuitori din Noua Zeelandă au sistat importul de căpșuni din Australia până la clarificarea problemei.

Incidente privind căpșuni cu ace au fost raportate pentru prima dată săptămâna trecută, atunci când un bărbat din Queensland a ajuns la spital după ce a mâncat o căpşună care conţinea un ac de cusut. Ulterior, au fost raportate cazuri și în celelalte cinci state şi teritorii australiene.

La acea dată anchetatorii au caracterizat gestul drept "un act de sabotaj criminal", fiind oferită și o recompensă de o sută de mii de dolari australieni pentru găsirea făptașilor.

Ace de cusut, ascunse în căpşunele din magazine. Nimeni nu are nicio explicaţie
Ace de cusut, ascunse în căpşunele din magazine. Nimeni nu are nicio explicaţie
VIDEO PROTVPLUS.RO
schimbari climatice
Prognoza neagră pentru zona mediteraneană: climă extremă, boli şi foamete
Trump amenință Rusia și China că SUA își vor consolida arsenalul de arme nucleare
Theresa May asigură că termenii Brexitului sunt gata în proporție de 95%
Cazul jurnalistului dispărut: Un vehicul diplomatic saudit, găsit abandonat într-o parcare
Vladimir Putin decretează sancţiuni împotriva Ucrainei
Cum a reușit o grupare de români să fraudeze cu 1,7 milioane de € statul francez
Partidul conservator Lege şi Justiţie, Polonia, alegeri
Partidul conservator Lege şi Justiţie din Polonia a câştigat alegerile locale cu peste 32% din voturi
Momentul în care un avion a aterizat de urgență pe o autostradă din SUA
Reacția unui tânăr după ce a aflat că iubita lui a murit în masacrul de la liceul din Crimeea
Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat pentru corupţie. Pedeapsa primită
Gestul scandalos al unui bărbat alb când a văzut că stă în avion lângă o femeie de culoare. VIDEO
A murit eroul care a sabotat planul nuclear al naziștilor. Cine era Joachim Ronneberg