Atentat cu "tanc-capcana", comis de Statul Islamic in Irak. Zeci de politisti au fost ucisi sau raniti

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06
explozie in Irak la Fallujah

Cel putin 37 de oameni au fost ucisi luni intr-un atentat cu un autovehicul capcana blindat de la o baza a politiei aflata la nord-vest de Bagdad,

Potrivit unor surse din politie, atacul sinucigas a vizat o baza a politiei situata intre Samarra si lacul Tharthar, la nord-vest de capitala irakiana. Un medic local sustine ca cel putin 37 de persoane au murit, in majoritate membri ai fortelor de securitate. El a adaugat ca inca 33 de persoane au fost ranite in atac. De asemenea, potrivit surselor citate de Agerpres, atacul sinucigas ar fi fost comis cu un tanc plin cu explozibili.

Zona in care a avut loc atentatul este situata in perimetrul in care se deruleaza operatiuni ale fortelor guvernamentale pentru taierea cailor de aprovizionare ale jihadistilor gruparii extremiste sunnite Statul Islamic (SI) din provincia Al-Anbar. Fortele de securitate irakiene ar fi cucerit complexul de la jihadisti in urma cu cateva zile si incercau sa-l foloseasca ca pe un punct de plecare in aceasta tentativa.

Fortele de securitate au reusit in ultimele zile, datorita sistemelor de ghidare antitanc, sa dejoace mai multe atentate sinucigase care urmau sa fie comise cu autovehicule capcana.

La randul sau, Reuters scrie ca in urma atacului sinucigas au murit 38 de oameni si 46 au fost raniti. De asemenea, agentia britanica de stiri precizeaza ca atentatul ar fi fost comis de gruparea Statul Islamic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO