Atentat terorist cu masina-capcana impotriva ambasadei Frantei la Tripoli. 2 persoane au fost ranite

Ultima actualizare: 26-04-2013 06:59
Atentat in Tripoli

Un atentat cu masina-capcana a fost comis marti impotriva sediului ambasadei Frantei din Tripoli, iar doi paznici francezi au fost raniti, dintre care unul grav.

De asemenea,  au fost produse pagube matriale importante, potrivit unei surse din domeniul securitatii libiene, relateaza AFP.

Potrivit unui corespondent AFP la fata locului, cladirea, in care se afla sediul Cancelariei, a fost puternic avariata, iar o parte a unui zid al incintei a fost distrusa. Masini parcate in fata ambasadei au fost arse.

O sursa franceza a confirmat un "atac" impotriva ambasadei si a precizat ca un paznic a fost ranit grav, iar altul usor.

Explozia s-a produs la ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei). Ambasada functioneaza intr-o vila cu doua etaje situata la coltul unei strazi, in cartierul rezidential Gargaresh.

"S-a auzit o explozie puternica, la ora (locala) 7.00 (8.00, ora Romaniei). A fost o mare eroare ca Ambasada Frantei sa fie instalata in cartierul nostru", a declarat un vecin venit la fata locului.

Atentatul impotriva Ambasadei Frantei, un act terorist, apreciaza Tripoli

Ministrul libian de Externe Mohammed Abdel Aziz a condamnat atentatul cu masina-capcana comis marti impotriva Ambasadei Frantei din Tripoli, pe care l-a calificat drept "act terorist", relateaza AFP.

"Condamnam ferm acest act pe care il consideram un act terorist impotriva unei tari surori ce a sprijint Libia in timpul revolutiei" din 2011, care a indepartat de la putere regimul lui Muammar Kadhafi, a declarat pentru AFP Abdel Aziz, prezent la locul atentatului.

"Regretam acest act si ne exprimam solidaritatea cu Guvernul si poporul francez", a declarat el, anuntand formarea unei Comisii francezo-libiene de ancheta asupra circumstantelor atacului.

Ministrul a refuzat sa ofere vreo informatie cu privire la motive sau autori ai atentatului, subliniind ca este necesar sa fie asteptate rezultatele anchetei. El i-a indemnat pe libieni, in acest context, sa coopereze cu fortele de securitate si sa le furnizeze orice informatie despre alte eventuale amenintari.

Anchetatori libieni au sosit la locul unde a fost comis atentatul, in timp ce forte de securitate incercau, in continuare, sa evacueze sectorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO