Atentat cu bomba la Atena, langa resedinta unui armator grec. Autoritati: Nu exista victime

27-03-2013 23:22

bomba Grecia

O bomba a explodat miercuri in apropiere de Acropola din Atena fara a provoca victime, a anuntat politia greaca, conform careia acest atentat viza aparent domiciliul unui armator grec, relateaza AFP.

"Un cotidian grec a primit la ora 20:10 un apel anonim care anunta ca o bomba va exploda la 20:30 in fata resedintei armatorului Tsakos", a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

Zona in cauza a fost evacuata si pana acum nu exista informatii despre victime, conform aceleiasi surse.

Bomba era ascunsa intr-un rucsac negru amplasat la intrarea imobilului vizat, conform sursei. Imobilul se afla la cateva sute de metri sub Acropola, o zona foarte vizitata de turisti in capitala greaca.

Grupul Tsakos figureaza printre cele mai importante companii maritime ale Greciei. Nu se stie pana in prezent care membru al familiei Tsakos ar fi fost tinta atentatului.

Nikos Tsakos, in varsta de 50 de ani, fiul fondatorului companiei maritime, Panagiotis Tsakos, a fost membru in consiliul de administrare al Bank of Cyprus, una dintre institutiile financiare implicate in tulburarile crizei care afecteaza insula mediteraneana, puternic legata din punct de vedere economic cu Grecia.

Duminica, o bomba de mica putere a explodat in fata unei filiale a Bank of Cyprus la Limassol, oras din sudul insulei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO