Atacul de la liceul din Florida: A murit ca un erou, după ce și-a folosit trupul pe post de scut, ca să protejeze elevii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Erou shooting Florida
Twitter/Charlie Rothkopf

Aaron Feis, un antrenor de fotbal american la liceul din Florida unde un tânăr a deschis focul, miercuri, cauzând moartea a cel puțin 15 persoane, a murit „ca un erou”, după ce și-a folosit trupul ca scut ca să protejeze elevii.

 

„Și-a folosit trupul ca scut, ca să protejeze elevii de atacator, atunci când a fost împușcat. A murit ca un erou și va rămâne mereu în inimile noastre”, a precizat echipa de fotbal a școlii, într-un comunicat.

După încheierea atacului de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, antrenorul a fost dus la spital în stare critică și ulterior a murit din cauza rănilor. El fusese elev al liceului și lucra și ca paznic la acest liceu, informează The Independent.

După ce a fost informat că se aud zgomote puternice de pe holurile școlii, el s-a prezentat la datorie. „L-am auzit spunând că nu sunt pocnitori, iar asta a fost ultima dată când am auzit ceva din partea lui”, a spus Willis May, principalul coordonator al echipei de fotbal american.

Aaron Feis era căsătorit și avea o fetiță.

Nu pot să cred. Era cel mai iubitor om pe care l-am cunoscut”, a spus Will Pringle, unul dintre sportivii echipei, pe Twitter.

La rândul său, jucătorul Tyler Goodman a precizat: „Comunitatea a pierdut cel mai iubitor om din univers. Îl iubeam din toată inima. Vei fi mereu antrenorul meu. Merită o medalie pentru acțiunile sale eroice. Merită totul, era atât de umil...”

În timpul atacului a fost împușcat și Chris Hixon, coordonatorul echipei de atletism al liceului, însă pentru moment nu se cunosc informații despre starea sa de sănătate.

17 persoane au murit și cel puțin 18 au fost rănite, dintre care unii sunt în stare critică, după ce Nikolas Cruz, un tânăr care fusese exmatriculat din liceu, a deschis focul asupra elevilor. Mai întâi, el a declanșat alarma de incendiu, ca să îi facă pe elevi să fugă din clase, după care a deschis focul la întâmplare. Acesta avea asupra sa măști de gaze, grenade și armament. La scurt timp de la atac, a fost arestat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO