Atacatorul din Texas riscă pedeapsa cu moartea. Cazul e tratat drept „terorism intern”

Ultima actualizare: 05-08-2019 07:19

Autorul atacului armat din El Paso, Texas, care s-a soldat cu 20 de morţi, a fost inculpat pentru crime, a anunțat un responsabil al poliţiei locale.

Atacatorul, un bărbat alb de 21 de ani care s-a predat după masacru, riscă pedeapsa capitală, a precizat Robert Gomez.

Autorităţile federale au anunţat că doresc să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acestui bărbat, suspectat că a fost motivat de ură faţă de hispanici, informează Agerpres, care citează AFP.

Autorul atacului de la El Paso este suspectat că a redactat un manifest anti-hispanic înainte de comiterea masacrului.

Cazul este tratat drept unul de „terorism intern”, a anunţat justiţia federală.

Majoritatea victimelor, care nu au fost încă identificate, au fost împuşcate într-un supermarket Walmart şi câteva în parcare, a precizat şeful poliţiei locale, Robert Gomez.

După această baie de sânge, Donald Trump a fost acuzat de adversarii săi democraţi că alimentează intoleranţa prin declaraţiile sale frecvente împotriva imigraţiei.

„Domnule preşedinte, încetaţi cu retorica dvs. rasistă, care incită la ură şi anti-imigranţi”, a postat, pe Twitter, Bernie Sanders, unul dintre favoriţii din alegerile primare democrate.

„Limbajul dvs. creează un climat care-i încurajează pe extremiştii violenţi”, a adăugat el.

Donald Trump „încurajează nu numai retorica rasistă, ci şi violenţa care o urmează”, a afirmat şi un alt candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020, Beto O'Rourke, originar din El Paso.

La nicio zi după masacrul din Texas, un alt atac a avut loc în Dayton, Ohio. Nouă persoane au murit. Atacatorul a fost neutralizat de agenții de poliție.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO