Autorul atacului de la Pensacola a acţionat singur. Prințul saudit transmite condoleanțe

Ultima actualizare: 09-12-2019 10:20
pensacola
Getty

Anchetatorii consideră că locotenentul Forţelor Aeriene Saudite care a omorât vineri trei persoane şi a rănit alte opt la o bază a Marinei SUA din Pensacola, în Florida, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie, a acţionat singur, a anunţat FBI.

Rachel Rojas, agent special responsabil de biroul FBI din Jacksonville, a spus că atacatorul a folosit o armă model Glock 45 de 9 mm pe care a cumpărat-o legal în Florida.

„Conform evaluării noastre actuale, atacul a fost comis de o singură persoană înarmată, iar în acest caz nu au fost făcute arestări”, a declarat Rojas, anchetatoare principală în acest caz, într-o conferinţă de presă, conform Reuters.

„Lucrăm intens pentru a-i descoperi motivele şi aş cere răbdare pentru a face lucrurile cum trebuie”, a mai afirmat ea.

Autorităţile au confirmat că suspectul era un membru al Forţelor Aeriene Regale Saudite care se afla la respectiva bază ca parte a unui program de instruire al Marinei SUA menit a strânge legăturile cu aliaţii străini.

FBI l-a identificat ca fiind loc locotenentul Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani.

Un adjunct de şerif l-a împuşcat mortal pe atacator, au spus autorităţile. A fost al doilea atac soldat cu morţi de la o bază militară din SUA în interval de o săptămână.

Într-un interviu apărut duminică, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat că a cerut forţelor armate să revizuiască securitatea la bazele militare şi procesul de triere a soldaţilor străini care vin în SUA pentru instruire.

Prinţul moştenitor saudit l-a sunat pe Trump şi i-a transmis condoleanţe

 

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman l-a sunat duminică pe preşedintele american Donald Trump şi a transmis condoleanţe şi sprijin pentru familiile victimelor atacului comis la Pensacola.

Prinţul saudit l-a asigurat pe preşedintele Trump că autorităţile saudite vor oferi cooperarea lor absolută SUA şi for furniza toate informaţiile care ar ajuta investigaţiile în acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO