Nou atac mortal în Londra. Tânăr de 16 ani, ucis cu maceta. Martor: ”A strigat ajutor”

13-08-2019 22:03


Adolescent de 16 ani, ucis cu maceta în Londra

Un adolescent de 16 ani a fost ucis cu maceta, la finalul unei urmăriri în care a strigat cu disperare după ajutor. Atacul comis în nordul Londrei vine după un lung șir de astfel de agresiuni, cărora au ajuns să le cadă victime inclusiv polițiștii.

Martorii îngroziți au povestit cum, luni seară, membrii înarmați ai unei bande au coborât dintr-o mașină, au început să-l urmărească pe băiat, iar după ce l-au înjunghiat mortal, au fugit cu aceeași mașină.

„Eram în camera mea și nu auzeam decât țipete și urlete. Puteam să văd tot prin fereastra dormitorului. Vedeam trei băieți cum îl țineau, iar el striga 'Ajutor! Ajutor! Ajutor!'. Apoi s-a prăbușit la pământ și s-a făcut liniște”, a povestit o fată, citată de Daily Mail.

Victima a fost declarată decedată la fața locului.

Băiatul este al 15-lea adolescent ucis numai anul acesta în Londra.

Jose Blanco, student din Republica Dominicana, este cazat la un hotel din apropiere, împreună cu familia lui. El s-a arătat șocat că o crimă s-a produs atât de aproape de el: „Am auzit că a crescut rata criminalității în Londra, dar nu mă așteptam ca un om să fie ucis chiar lângă hotelul meu”.

„Credeam că Londra e foarte sigură. Nu-mi vine să cred că cineva a fost ucis chiar în afara hotelului nostru. Cu siguranță vom fi foarte precauți de acum încolo”, a spus și Nei Barbosa, din Brazilia, cazat și el la același hotel, împreună cu iubita sa, Carla.

„E înfricoșător. Sunt în stare să te înjunghie pentru o țigară, apoi să se joace pe Xbox ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus și Doug Paterson, care stătea în blocul din fața hotelului.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz. Deocamdată nimeni nu a fost arestat.

De când Sadiq Khan a devenit primarul Londrei, acum trei ani, 75 de adolescenți au fost uciși.

„De mai bine de trei ani am cerut Guvernului să ne dea urgent banii ne care avem disperată nevoie pentru forțele de poliție și pentru serviciile de prevenție”, a declarat primarul, care a precizat că „există o legătură clară între sărăcie și violența în rândul tinerilor, între lipsa de oportunități și violența în rândul tinerilor”.

La începutul lunii august, un polițist din Londra a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat cu o macetă.

Anul trecut, un român în vârstă de 20 de ani a murit înjunghiat tot în Londra, după ce a sărit să-și apere prietenul.

„Suntem în stare de şoc. Mama mea nu mai doarme, iar sora mea, Iulia, nu mai vrea să se întoarcă să locuiască în această ţară. Pentru familia noastră, Londra este un loc periculos, după ce i s-a întâmplat fratelui meu”, a declarat la acea vreme Mihai Pieknyi, fratele lui tânărului Beniamin.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO