Asasini plătiți din China, condamnați după ce au primit o comandă. Ce greșeală au făcut


Ultimul update: Miercuri 23 Octombrie 2019 10:29
Data publicarii: Miercuri 23 Octombrie 2019 10:00
Categorie: Stiri externe
Ucigași plătiți

Un grup de ucigaţi plătiţi din Guangxi, China, au fost arestaţi după ce au încercat în mod repetat să îşi subcontracteze reciproc o comandă de asasinat, din partea unui om de afaceri, relatează BBC.

Afaceristul Tan Youhui a angajat un asasin pentru ”a-l lichida” pe competitorul său, în schimbul a 282.000 de dolari, potrivit probelor prezentate în instanţă.

Ucigaşul a angajat însă un alt bărbat să execute asasinatul, oferindu-i 141.000 de dolari. Acel bărbat a angajat un alt bărbat, care la rânul său a angajat un alt asasin.

Planul a eşuat atunci când ultimul dintre bărbaţi s-a întâlnit cu ţinta asasinatului, pe nume Wei, căruia i-a propus să îşi însceneze moartea.

Cei şase bărbaţi, respectiv cei cinci asasini plătiţi şi Tan, au fost condamnaţi pentru tentativă de omor, într-un proces desfăşurat la Nanning, Guangxi, care a durat trei ani, potrivit News.ro.

Această sagă îşi are originea într-o dispută comercială din 2013, când Wei a dat în judecată firma lui Tan.

Speriat că va pierde bani într-un proces de lungă durată, Tan l-a contactat pe asasinul Xi Guangan şi i-a oferit 2 milioane de yuani (282.000 de dolari) pentru a-l ucide pe Wei.

Xi a acceptat contractul, dar la scurt timp i-a cerut altui asasin, Mo Tianxiang, să îl ucidă pe Wei, oferindu-i 1 milion de yuani. După ce Mo a acceptat, Xi a renegociat cu Tan să fie plătit încă 1 milion de yuani după crimă.

Dar Mo a contactat un alt bărbat, Yang Kangsheng, care a acceptat să facă crima pentru un avans de 270.000 de yuani, şi alţi 500.000 de yuani la sfârşit.

Yang Kangsheng i-a oferit apoi altui bărbat, Yang Guangsheng, 200.000 de yuani pentru asasinarea lui Wei şi un bonus de 500.000 de yuani după crimă.

Lanţul s-a încheiat când Yang Guangsheng i-a oferit altui asasin, Ling Xiansi, 100.000 de yuani pentru uciderea lui Wei.

În loc să facă crima, Ling s-a întâlnit cu Wei într-o cafenea şi i-a spus că există un contract pentru uciderea lui şi i-a propus un plan, ca împreună să îi însceneze moartea.

Wei a fost de acord să fie fotografiat legat, pentru ca fotografia să îi fie arătată lui Yang Guangsheng, iar ulterior a anunţat cazul la poliţie.

Cazul a început în 2016, dar iniţial cei şase au fost achitaţi din lipsă de probe. Procurorii au făcu apel, iar cel de-al doilea proces a durat trei ani.

Tan, care l-a angajat pe primul asasin, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în timp ce Xi, primul ucigaş, a primit trei ani şi şase luni.

Yang Kangsheng şi Yang Guangsheng au fost condamnaţi la trei ani şi trei luni de închisoare. Mo a fost condamnat la trei ani, iar Ling la doi ani şi şapte luni de închisoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16