Arme ca in Razboiul Stelelor. Marina americana va folosi un tun cu laser in viitoarele conflicte

Ultima actualizare: 12-04-2013 06:56
Racheta

Marina militara a Statelor Unite a folosit cu succes un tun cu laser pentru a dobori o drona care se afla in aer si va incepe sa produca in masa aceasta arma pe navele sale.

"Viitorul se afla aici", a declarat Peter Morrison, reprezentant al Programului Naval de Cercetare a Tehnologiei Laser, citat de The Guardian. Arma, cunoscuta sub numele de Sistemul de Armament Laser, a fost folosita pana acum doar pentru eliminarea dronelor aeriene in zonele speciale de testare, insa programul este vazut ca un pas inainte in modernizarea armatei.

Unul dintre marele sale avantaje este faptul ca functioneaza pe baza de alimentare cu energie electrica, iar o singura tragere costa mai putin de 1 dolar.

"Faceti comparatie cu sutele de mii de dolari care ne costa pentru o racheta si veti incepe sa vedeti meritele sale", spune contraamiralul Matthew Klunder, seful proiectului de cercetare navala. Prototipul armei, despre care oficialii sustin ca a costat intre 31 si 32 de milioane de dolari, va fi instalat la bordul navei USS Ponce, care este utilizata ca baza de comanda in Orientul Mijlociu la sfarsitul anului 2013.

Un raport venit din partea comisiei congresului SUA lauda aceasta tehnologie, insa noteaza ca este posibil sa apara si unele probleme, cum ar fi lovirea accidentala a satelitilor sau a aparatelor de zbor. De asemenea, conditiile meteorologice ar putea afecta acuratetea tunului cu laser.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO