Armata Sudanului a lansat o campanie de arestare a activiștilor și jurnaliștilor. Ce se întâmplă cu premierul țării

Ultima actualizare: 28-10-2021 11:20
Armata Sudanului a lansat o campanie de arestare a activiștilor și jurnaliștilor. Ce se întâmplă cu premierul țării
Profimedia

Armata Sudanului a arestat mai mulți membri ai conducerii civile a țării, printre care ministrul sănătății ,Omar El Najeeb, și ministrul irigațiilor, Yasser Abbas, au anunțat, miercuri, surse din cadrul biroul primului ministru al țării.

De asemenea, potrivit unor surse din cadrul Asociației Profesioniştilor din Sudan au dezvăluit că armata a lansat o campanie de arestare pe scară largă care îi vizează pe activiști și pe alți foști oficiali, informează aa.com.tr.

Liderii militari i-au arestat deja pe cei mai mulți dintre oficialii guvernamentali, iar premierul Abdalla Hamdok se află în arest la domiciliu.

Printre cei arestați se numără și fostul consilier pentru relația cu presa al premierului, Fayez Seleik, dar și principalul membru al Asociației Profesioniştilor din Sudan, Ismail Al-Taj.

Sudanese Journalist Network (SJN) a dezvăluit că aproximativ cinci jurnalişti au fost arestaţi, în timp ce alţii au fost chemaţi pentru a fi anchetați de către organele de securitate.

Luni, la câteva ore după ce l-a reținut pe premierul Hamdok, armata sudaneză a decretat stare de urgență și a dizolvat Consiliul Suprem ală țării și Guvernul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO