Aproximativ 1.300 de locuitori dintr-un cartier din Serbia, evacuați de urgență din cauza unei bombe NATO neexplodată
Circa 1.300 de locuitori dintr-un cartier al oraşului Nis din sud-estul Serbiei au fost evacuaţi, duminică, după ce pe un şantier a fost găsită o bombă neexplodată de circa o tonă, cu o încărcătură de 430 kg de exploziv.
Conform ministerului de interne sârb, este vorba de un proiectil lansat de NATO în 1999. Un oficial din minister a precizat că bomba este transportată într-un loc sigur, în vederea detonării.
La operaţiune asistă pompieri, poliţişti şi un echipaj medical.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
NATO a bombardat Serbia timp de 78 de zile, în primăvara lui 1999, pentru a pune capăt represiunii regimului sârb condus de Slobodan Milosevic împotriva separatiştilor albanezi din Kosovo.
În 7 mai 1999, un bombardament al aviaţiei NATO a ucis circa 15 oameni într-o piaţă în aer liber din Nis. Operaţiunea a fost prezentată ulterior ca o „eroare”.
Nis, al cincilea oraş ca mărime din Serbia, a fost bombardat din nou după cinci zile; în 12 mai s-au lansat proiectile cu fragmentare, care au provocat moartea a 11 civili.
În total, conform unui raport din 2000 al organizaţiei pentru drepturile omului Human Rights Watch, loviturile NATO au ucis circa 500 de civili sârbi şi albanezi kosovari.