Apel la Putin: "Nu suntem in Rocky 4". John Kerry, secretarul de stat american, a indemnat Rusia sa respecte statul ucrainean

Dată publicare: 27-02-2014 12:58
Dată actualizare: 02-03-2014 07:01


John Kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, aflat intr-o vizita in Ucraina, a facut apel la Vladimir Putin sa nu escaladeze conflictul din Crimeea.

Miercuri, John Kerry, secretarul de stat american, a declarat ca Rusia trebuie sa fie "foarte atenta" la deciziile pe care le ia in legatura cu Ucraina:

"Cred ca Rusia trebuie sa fie foarte atenta la deciziile pe care le ia de acum incolo".

"Nu cautam un motiv de conflict dar vrem sa fim foarte clari ca fiecare tara trebuie sa respecte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei."

Secretarul de stat american a spus ca presedintele rus, Vladimir Putin, ar trebui sa "ii asculte cu atentie pe ucrainienii care si-au exprimat dorinta de schimbare" si a reiterat faptul ca America nu crede ca relatia sa cu Moscova este o "continuare a razboiului rece".

"Aici nu suntem in Rocky IV. Credeti-ma, noi nu vedem lucrurile asa", a declarat Karry, facand referire la filmul din 1990 despre lupta dintre americanul Rocky Balboa (Sylvester Stallone) si sovieticul Ivan Drago (Dolph Lundgren).

Comentariile au venit dupa ce Putin a ordonat o verificare de urgenta a capacitatilor sale militare, in timpul tensiunile cu Occidentul, pe tema Ucrainei.

Conform ministrului rus al apararii, Serghei Shoigu, manevrele vor incepe vineri si vor dura patru zile. Exercitiile vor implica flotele din Marea Baltica si din nordul Rusiei si fortele aeriene.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO