Anunțul lui Trump privind criza petrolului după atacul cu drone din Arabia Saudită


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2019 07:10
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2019 07:05
Categorie: Stiri externe
donald trump

Preşedintele Donald Trump a anunţat duminică că autorizează utilizarea rezervelor de petrol ale U.S. Strategic Petroleum Reserve dacă va fi cazul şi în cantitatea de care este nevoie.

"Ca urmare a atacurilor asupra Arabiei Saudite care ar putea avea impact asupra preţurilor petrolului, am autorizat utilizarea petrolului din SPR, dacă va fi necesar şi într-o cantitate suficientă pentru a menţine pieţele bine aprovizionate", a scris preşedintele Trump într-o postare pe Twitter, scrie Agerpres.

"Am informat, de asemenea, toate agenţiile implicate să accelereze aprobarea conductelor petroliere din Texas şi din alte state, aflate în prezent în proces de autorizare", a mai anunţat şeful statului american.

Preşedintele american a condamnat atacul cu drone împotriva a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită în cursul unei discuţii telefonice cu prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, în timp ce secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că "a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale".

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Teheran, Abbas Moussavi, a respins duminică acuzaţiile lansate de Pompeo, dând de înţeles că acestea urmăresc să justifice "viitoare acţiuni" împotriva Iranului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO