Iranul, „gata de război” cu SUA. Ce se întâmplă cu prețul petrolului, la nivel mondial

15-09-2019 19:30


Iranul amenință că este „gata de război" cu Statele Unite, după acuzațiile privind atacul asupra rafinăriilor din Arabia Saudită.

„Bazele militare americane și portavioanele care sunt staționate până la 2000 de kilometri în jurul Iranului se află în bătaia rachetelor noastre", a declarat un înalt comandant al Gardienilor Revoluției.

Asta după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat direct Iranul pentru atacul de sâmbătă cu drone asupra a două rafinării din Arabia Saudită, una dintre ele fiind cea mai mare din lume.

„Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale", a afirmat șeful diplomației americane.

Atacul, care fusese revendicat de o grupare rebelă din Yemen, a provocat incendii la instalațiile gigantului „Aramco", ce reprezintă compania petrolieră națională a Arabiei de Sud.

Ministrul Energiei a anunțat că din cauza atacului, producția de petrol va fi redusă temporar cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică jumătate din producția de petrol a regatului saudit, ceea ce ar putea avea un impact semnificativ asupra prețului mondial al petrolului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO