Anunțul lui Trudeau provoacă panică. Un avion ce zbura spre Iran a făcut cale întoarsă

Ultima actualizare: 10-01-2020 16:12
avion
iStock

Un zbor Lufthansa de la Frankfurt la Teheran s-a întors din drum după o oră de zbor, ”ca măsură de precauţie” şi din motive de ”securitate” în ”spaţiul aerian al aeroportului” capitalei iraniene, a anunţat compania germană.

Zborul LH600, care a plecat joi seara s-a întors din drum după aproximativ o oră, ”din pură precauţie”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei aeriene germane, potrivit News.ro.

Acest anunţa a fost făcut la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a anunţat că aeronava Boeing 737 a companiei aeriene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran a fost doborâtă de o rachetă iraniană, probabil din greşeală.

Aeronava Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi ”evaluări a situaţiei în domeniul securităţii în spaţiul aerian din jurul aeroportului de la Teheran”, a precizat compania germană.

Lufthansa ”continuă să evalueze situaţia la faţa locului împreună cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, iar zborul Lufthansa la Teheran prevăzut vineri a fost ”anulat”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Lufthansa anunţase miercuri, la fel ca alte companii aeriene, că a renunţat la survolarea Iranului, la câteva ore după atacurile iraniene cu rachetă asupra a două baze în care se află militari americani în Irak.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO