Trump şi-a amintit ziua de naştere a lui Kim Jong-Un, deşi aceasta e secretă

Ultima actualizare: 10-01-2020 13:42
Donald Trump și Kim Jong-Un, întâlnire istorică la frontiera dintre Coreea de Nord şi cea de Sud
Agerpres

Mesaj neaşteptat transmis de liderul de la Casa Albă celui de la Phenian.

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere liderului nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat vineri consilierul pentru securitate naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong, informează Reuters.

Chung, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Donald Trump la Washington, le-a spus jurnaliştilor că i s-a dat un mesaj pentru a fi transmis în Coreea de Nord şi mesajul a fost transmis joi.

"Ziua în care ne-am întâlnit era ziua de naştere a lui Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump şi-a amintit acest lucru şi mi-a cerut să transmit mesajul", a spus Chung după ce s-a întors în Coreea de Sud.

Se crede că ziua de naştere a lui Kim Jong Un este la 8 ianuarie, cu toate că regimul nu a confirmat niciodată această dată. Potrivit informaţiilor Administraţiei americane, Kim Jong Un ar fi născut în 1984, ceea ce înseamnă că ar fi împlinit 36 de ani.

Chung nu a precizat dacă mesajul era unul scris şi nici dacă el conţinea şi altceva în afară de urările cu ocazia zilei de naştere.

Miercuri, Chung a avut de asemenea o întrevedere cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, şi a "reafirmat coordonarea strânsă SUA-Republica Coreea în problema Coreei de Nord", a informat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus, folosind denumirea oficială a Coreei de Sud.

Cei doi au discutat şi despre recentele evenimente din Orientul Mijlociu (OM) şi despre coordonarea lor în probleme de securitate globală.

Ministrul de externe sud-coreean Kang Kyung-wha va avea săptămâna viitoare, în California, o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, alături de omologul lor japonez Toshimitsu Motegi, iar relaţiile bilaterale dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor afla în prim planul discuţiilor.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marţi că este nevoie urgent de căi practice pentru a îmbunătăţi legăturile cu Coreea de Nord, adăugând că el este gata să-l întâlnească pe liderul acesteia în Coreea de Nord.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO