Familia Regală grăbește procedurile, după decizia prințului Harry și a soției lui

Ultima actualizare: 10-01-2020 14:09

După ce prinţul Harry şi soţia sa Meghan au şocat pe toată lumea cu anunţul lor de a renunța la anumite prerogative din familia regală, Regina Elisabeta a II-a, prinţii Charles şi William grăbesc procedurile.

Și-au îndrumat echipele de protocol să lucreze împreună cu ducii de Sussex pentru a găsi soluţii viabile legate de noua schimbare din viaţa cuplului.

Rhiannon Mills, corespondent SKY News: „Mi s-a spus seara trecută că atmosfera în interiorul Palatului (Buckingham) este una de dezamăgire, pe puțin spus. Faptul că declarația a fost scrisă chiar de către Harry și Meghan, niciun membru al familiei regale nu a fost consultat în legătură cu acest lucru, nu li s-a spus că va fi făcută public. S-au văzut puși direct în fața faptului împlinit pe care au fost nevoiți să îl ia ca atare, ca și noi de altfel, care încercăm să înțelegem ce va însemna mai exact decizia lor. Aici e problema legată de anunțul lor. Spun că vor să fie independenți din punct de vedere financiar, spun că vor să aibă un nou rol, dar încă nu e clar cum vor face acest lucru. Mai sunt și niște fraze destul de ciudate menționate, cum ar fi faptul că intenționează să continue colaborarea cu Regina, care e o exprimare oarecum ciudată când vine vorba de familia prințului Harry.”

Potrivit presei din Regat, regina Elisabeta a II-a fost șocată de anunț, iar tatăl lui Harry, prințul Charles, s-a înfuriat. La fel, mulți supuși ai maiestății sale au rămas consternați.

Bărbat: „M-am întristat când am aflat această veste. Regret să îl văd pe prințul Harry îndepărtându-se. Cred că s-ar putea să îi dăuneze și imaginii Reginei. Le urez tot binele, dar mi-aș fi dorit ca acest lucru să nu se întâmple.

În schimb, pe continentul american, acolo unde Harry și Meghan au anunțat că își vor petrece o mare parte din timp, cei doi au deja susținători.

Bărbat: „Suntem mândri de ei că au avut puterea să ia o astfel de decizie. E un lucru mare să ai puterea să înfrunți Familia Regală. Nu știm ce se întâmplă exact în spatele ușilor închise și cum este cu adevărat Familia Regală, dar credem că este foarte curajos din partea lor să facă acest lucru, iar noi ne bucurăm pentru ei.”

În ciuda deciziei cuplului, prințul Harry va rămâne al șaselea, în ordinea succesiunii, la tronul Marii Britanii.

Dickie Arbiter, fost purtător de cuvânt al Palatului Buckingham: „Harry s-a născut într-o familie regală, deci nu poate nega că este un prinț al Regatului Unit. Nu poate deveni brusc domnul Harry Wales. Pur și simplu nu funcționează așa. Alte lucruri de luat în calcul sunt legate de securitate. Harry este un membru al Familiei Regale. Bunica lui este șeful statului. Tatăl său este moștenitorul tronului, iar fratele său este al doilea la rând la tron. Deci, există probleme de securitate. Cine va plăti pentru securitate? Cine îi va oferi servicii de securitate? Ei (Harry și Meghan) spun în declarația lor că vor continua prin mijloace independente. Harry nu este în niciun caz sărac, dar nici nu are un venit fix. Deci, cum vor continua, să continue pe mijloace independente, rămâne de văzut.”

Potrivit declarației lor, Harry și Meghan au de gând să devină independenți din punct de vedere financiar.

Hugo Vickers, biograf al Familiei Regale: „Ei bine, cred că trebuie să șțiți că prințul Harry are o anumită sumă de bani pusă de-o parte pentru că a moștenit destul de mult de la mama sa când avea, cred, 21 de ani. Dar ce cred că vor să spună de fapt e că nu vor să fie acuzați că încearcă să profite de pe urma statului dacă merg pe o cale independentă.”

Harry a moștenit după moartea mamei sale, prințesa Diana, o sumă estimată la 20 de milioane de lire sterline, iar Regina Elisabeta a doua i-a asigurat în trecut un fond de aproximativ șapte milioane de lire sterline. Însă, pe viitor, e posibil ca ducii de Sussex să îi plătească o chirie Reginei, care le-a oferit reședința de lângă Castelul Windsor, renovată anul trecut cu 2,4 milioane de lire, din banii contribuabililor și pe care cei doi intenționează să o păstreze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO