Anuntul in limba romana care a aparut in centrul Londrei. "Ar trebui sa fie DEPORTATI cu totii"

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54
statia de metrou Covent Garden din Londra

Un anunt in limba romana, care avertizeaza asupra prezentei politiei, a fost amplasat intr-una dintre cele mai aglomerate zone comerciale din Londra,

"Ofiteri de politie in civil opereaza in aceasta zona", se poate citi pe avertizarea amplasata de Politia Metropolitana in fata statiei de metrou Covent Garden din centrul Londrei, scrie Mediafax. Scopul acestei avertizari este descurajarea bandelor de hoti care ar viza numeroasele persoane care isi fac cumparaturile inaintea sarbatorilor in aceasta zona.

Potrivit Daily Mail, romanii sunt responsabili de cersit agresiv, furt de buzunare si fraude in Marea Britanie, dar problemele sunt mai grave in capitala. Jumatate din hotii de buzunare prinsi in acest an la metrou erau din Romania, potrivit cotidianului britanic. "Este important sa clarificam ca aceasta activitate nu este binevenita pe teritoriul nostru. Sunt romani cae nu vorbesc engleza si nici nu ar trebui sa fie in aceasta tara daca nu isi cauta serios de munca", a declarat parlamentarul conservator Mark Field.

Citeste si: Cum au ajuns hotii sa te fure fara sa-ti bage mana in buzunar. O folie de aluminiu face diferenta

"Oamenii de aici s-au saturat de furturile de buzunare - zona s-a transformat in bucataria lui Fagin", afirma Jack Gordon, presedintele unei organizatii locale. "Infractiunile au un efect negativ urias asupra turismului, comertului si rezidentilor. Problema este foarte dificil de tratat si presupun ca politia incearca sa previna producerea infractiunilor mai degraba decat sa aiba de-a face cu ele dupa ce acestea se produc", a adaugat el.

 

Politia Metropolitana nu a precizat cate avertizari de acest tip a amplasat sau in ce limbi au fost scrise acestea. Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a declarat insa ca ofiterii din Westminster folosesc o serie de tactici "inclusiv folosirea unor anunturi - in diverse limbi - pentru a avertiza oamenii in legatura cu riscul furturilor de buzunare in zona si pentru a oferi asigurari privind prezenta ofiterilor in zona".

Afisul a fost popularizat in retelele sociale de catre simpatizantii partidului extremist UKIP, insotit de comentarii jignitoare la adresa romanilor si imigrantilor in general. „Ar trebuit sa fie deportati cu totii. Ce cauta aici?”; „Oamenii astia sunt probabil cei mai priceputi hoti de buzunare din lume”; „ Sa fie deportate gunoaiele!” sunt doar cateva dintre comentariile de pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO