"Marele zid din Calais". Marea Britanie anunta o masura fara precedent impotriva migrantilor din "Jungla"

Ultima actualizare: 10-09-2016 07:28

Robert Goodwill, ministrul pentru imigratie din Marea Britanie, a anuntat ca tara sa finanteaza ridicarea unor ziduri inalte de 4 metri in zona portului Calais, pentru a-i impiedica pe refugiatii aflati in tabara din zona sa ajunga in Regatul Unit.

 

Robert Goodwill sustine ca zidul ar trebui sa ii impiedice pe imigrantii ilegali sa se mai urce in camioanele care trec in Marea Britanie. Inalt de 4 metri si construit pe ambele parti ale soselei care merge in portul Calais, zidul va costa 1,9 milioane lire sterline relateaza the Guardian

Oamenii inca reusesc sa treaca. Am pus garduri. Acum vom construi zidul”, a relatat Goodwill.

Lucrarile la zidul lung de 1 kilometru vor incepe luna asta. Va fi construit in 2 sectiuni, pe ambele parti ale drumului, pentru a proteja camioanele si alte vehicule de imigrantii care au folosit pietre, carucioare pentru cumparaturi si chiar crengi pentru a opri automobilele inainte, sa se urce in ele.

Zidul va fi construit dintr-un beton fin, in incercarea de a-l face greu de catarat, avand plante si flori pe o parte, pentru a fi mai greu de reperat. El va fi gata pana la sfarsitul anului. Acest plan deja a atras critici din partea localnicilor, care l-au numit “Marele zid din Calais”.

Francois Guennoc:” Cand construiesti ziduri peste tot in lume, oamenii gasesc modalitati sa-l ocoleasca. E o risipa de bani. S-ar putea sa fie un pericol pentru oameni” a spus membrul unui ONG pentru ajutarea imigrantilor, din Calais.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO