Angajaţi ai unui spital din Texas au dat instituţia în judecată, contestând obligativitatea vaccinării
Un număr de 117 angajaţi ai unui spital din Texas au dat instituţia în judecată, contestând obligativitatea de a se vaccina pentru Covid-19, potrivit publicaţiei Washington Post, citată de Reuters, conform News.ro.
Angajaţii Houston Methodist Hospital afirmă că impunea vaccinării de către conducerea spitalului este contrară Codului Nuremberg, care este un set de standarde stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial pentru prevenirea experimentelor pe subiecţi umani fără consimţământul acestora.
Aceştia mai spun că spitalul i-a anunţat că fie se vaccinează, fie îşi pierd locurile de muncă, ceea ce încalcă legislaţia statului Texas, şi au cerut instanţei statale să interzică spitalului să concedieze angajaţii nevaccinaţi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Înainte de apariţia acestui caz, Comisia pentru Oportunităţi Egale de Angajare a afirmat că firmele pot obliga angajaţii să se vaccineze pentru Covid-19, pe fondul scăderii cererii de vaccinare din cauza unor factori precum ambivalenţa sau scepticismul faţă de vaccinuri.
Oficialii din sectorul sănătăţii publice au fost nevoiţi să încerce noi strategii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Cu toate acestea, marea majoritate a angajatorilor au fost reticenţi în a cere angajaţilor să se vaccineze.
Potrivit unui sondaj realizat mai devreme în acest an de firma de avocatură Fisher Phillips, numai 9% din peste 700 de angajatori au afirmat că iau în considerare vaccinarea obligatorie a angajaţilor.