Amintiri despre Osama bin Laden. Ce spune regizorul care l-a facut celebru


Ultimul update: Marti 21 August 2012 04:36
Data publicarii: Luni 09 Mai 2011 22:40
Categorie: Stiri externe

La o saptamana de la uciderea lui Osama bin Laden, presa internationala, fascinata de povestea lui, continua sa-i cerceteze trecutul.

Un reporter CNN a stat de vorba cu un fost prieten, un regizor egiptean care l-a insotit patru ani pe terorist in timpul rezistentei antisovietice din Afganistan. Pe atunci il admira, iar filmele sale l-au ajutat pe bin Laden sa devina popular in lumea araba. Egipteanul are imagini inedite din tineretea lui Osama.

La sfarsitul anilor '80, rezistenta antisovietica afgana castiga adepti in toata lumea araba. Osama bin Laden aduna in jurul sau un grup de 120 luptatori arabi aflati in prima linie.

Regizorul egiptean l-a insotit pe Osama 4 ani realizand trei documentare despre el. Asa a inceput razboiul sfant si popularitatea lui Osama.

In 1991, bin Laden s-a intors in Arabia Saudita ca un erou, dupa infrangerea sovieticilor. In scurt timp, gaseste un nou inamic, in americani, iar discursul lui devine din ce in ce mai radical. Regizorul egiptean l-a avertizat sa nu sa omoare civili, dar in zadar. Au urmat atacurile teroriste din 11 septembrie. Osama a devenit astfel cel mai cautat om de pe planeta. Dupa zece ani, a fost ucis de un comando american in Pakistan.

Povestea clanului bin Laden: Un tata cu 22 de sotii si afaceri cu Bush

Sotia preferata a lui bin Laden: In ultimii 5 ani nu a iesit din camera sa


 

SUA se tem de razbunare dupa moartea lui Osama. 3 alerte in spatiul aerian
Osama bin Laden era impotent? Lua Viagra din plante
Obama despre lichidarea lui Osama: Cele mai lungi 40 de min. din viata mea
VIDEO PROTVPLUS.RO