Alte două atacuri cu cuțitul la Londra. Una dintre victime își pierduse fratele și vărul în același mod


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 17:40
Categorie: Stiri externe
Politie Marea Britanie

Doi tineri au fost înjunghiați mortal în Londra, la mai puțin de două ore distanță. Astfel, Poliția Metropolitană a deschis o anchetă.

 

Poliția Metropolitană a precizat că cealaltă victimă ar fi un adolescent. El a fost găsit pe strada Bartholomew din nord-vestul Londrei, marți dimineața, în jurul orei 08.30. Paramedicii au încercat să îi salveze viața, însă a fost declarat decedat jumăte de oră mai târziu.

La scurt timp, polițiștii au fost sunați în legătură cu un incident care a avut loc pe strada Malden, în jurul orei 10.15. Astfel, oamenii legii au găsit un tânăr de 20 de ani care murise din cauza unor răni de cuțit grave.

Potrivit publicației The Independent, acesta ar fi a treia persoană din familie care moare în urma unui atac cu cuțitul, în ultimii cinci ani. Camden New Journal a relatat că tânărul ar fi identificat drept Sadiq Aadam, al cărui frate Mohamed Aadam a fost înjunghiat în orașul Camden în luna septembrie, cu doar câteva sîptămâni înainte să împlinească 21 de ani. Totodată, vărul lor, Mohamed Abdullahi a fost ucis în iunie 2013, când avea doar 20 de ani. În acest context, tații victimelor au militat pentru a se lua măsuri împotriva agresiunilor cu cuțitul.

Unchiul tânărului înjunghiat marți, Aydarus Ahmed s-a născut în Somalia și s-a mutat în Marea Britanie în 1999, iar în 2014 a primit „premiul pentru pace” al Centrului somalez pentru Resurse pentru Dezvoltare și Tineret.

„Trebuie să ne educăm copiii să aibă parte de un viitor mai bun, să trăiască într-un mediu sigur și înconjurați de iubire. Dacă ne mobilizăm și îi ajutăm, ar putea să aibă parte de o viață mai bună”, a spus el la ceremonie.

Cu toate acestea, numărul atacurilor cu cuțitul au crescut cu 23% în ultimele 12 luni, potrivit Biroului Național de Statistică.

Ca urmare a celor mai recente atacuri, comisarul Cressida Dick din cadrul Poliției Metropolitane a declarat: „Am vorbit destul de des despre furia pe care o simt din cauza acestor pierderi umane. Astăzi, încă două familii suferă o pierdere îngrozitoare, iar gândurile mele se îndreaptă spre ei. Este greu să înțeleg cum doi tineri au fost uciși atât de aproape unul de celălalt. Detectivii au deschis anchete și cred că vor face tot ce le stă în putere să găsească vinovații. Londra trebuie să fie unită și să arate clar că așa ceva nu trebuie sp mai continue”.

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO