Alegeri SUA 2020, ultima dezbatere Trump-Biden. Decizia radicală luată după haosul din primul duel

Ultima actualizare: 22-10-2020 23:28
trump - biden
StirilePROTV

Preşedintele american, republicanul Donald Trump, şi contracandidatul său democrat Joe Biden se confrunta joi seară în dezbaterea finală înaintea alegerilor de la 3 noiembrie pentru Casa Albă.

Duelul televizat va avea loc între orele locale 21:00-22:30 (04.30-05.30, ora României), la Nashville, statul Tennessee.

Ultima dezbatere Trump-Biden. Noi reguli după haosul din prima dezbatere

 

Comisia responsabilă cu organizarea dezbaterilor a schimbat regulile pentru ultima confruntare, luând decizia ca, pentru evitarea întreruperilor reciproce, microfonul unui candidat să fie închis în timpul celor două minute în care celălalt răspunde întrebărilor moderatoarei. Restul fiecărui segment de 15 minute va fi deschis discuţiilor.

Organizatorii speră că noua regulă va împiedica haosul şi întreruperile frecvente care au marcat prima dezbatere dintre Trump şi Biden luna trecută.

Donald Trump se prezintă la duelul final fiind devansat în sondaje de Joe Biden.

Preşedintele a lansat atacuri repetate împotriva comisiei, spunând că dezbaterea este incorectă şi acuzând-o pe moderatoarea Kristen Welker de favorizarea lui Biden.

Reportera postului NBC News a ales ca teme de discuţie, printre altele, schimbările climatice, securitatea naţională şi criza provocată de coronavirus.

Trump s-a aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat epidemia, care în SUA a făcut peste 221.600 de victime.

Rivalul său s-ar putea confrunta cu întrebări despre afaceri din trecutul fiului său Hunter, în condiţiile în care republicanii au lansat acuzaţii neverificate de corupţie împotriva lui.

A doua dezbatere prezidenţială, ce trebuia să aibă loc săptămâna trecută, a fost anulată după ce Trump a refuzat să participe în formatul online propus din cauza diagnosticării sale cu coronavirus.

Deşi milioane de americani au votat deja anticipat, dezbaterea de joi ar putea totuşi să le schimbe opţiunile unora dintre alegători.

România ar putea fi subiect în ultima dezbatere Trump - Biden

 

Șeful de cabinet al Casei Albe, a anunțat, marți, că dezvăluiri privind interesele comerciale ale fiului lui Joe Biden, în România, Ucraina și China, vor fi făcute în următoarele zile, susținând că “bani din aceste țări par să ajungă la familia Biden”.

“Mi se pare fascinant faptul că o parte din banii care par să curgă către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina și din China, chiar cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special, în calitate de vicepreședinte”, a declarat șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, în emisiunea „The Evening Edit” de la Fox Business Network, scrie www.foxnews.com.

Potrivit sursei citate, publicația Wall Street Journal ar putea publica, săptămâna aceasta, un raport despre tranzacțiile lui Hunter Biden, însă nu este clar dacă la asta se referă Meadows.

Șeful de cabinet a adăugat că Joe Biden, care candidează la funcția de președinte al Statelor Unite din partea Partidului Democrat, va avea „multe explicații de dat„. Joe Biden a negat în repetate rânduri să discute despre interesele comerciale ale fiului său, Hunter, în străinătate.

“Comparațiile sunt foarte îngrijorătoare. Așadar, nu este surprinzător că cei care se ocupă de campania lui Biden spun: “Nu vom vorbi cu presa””, a mai spus Meadows.

Informația este confirmată și de președintele Donald Trump, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Fox and Friends”, de marți dimineață.

Când co-prezentatorul Brian Kilmeade îi spune președintelui republican: „Dacă Biden va spune că nu știe nimic, este treba fiului meu, aud că urmează și România...”, Trump spune: “România urmează...Spun chiar acolo, tatăl primește 10%”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO