Eurodeputații au votat rezoluția prin care solitică măsuri pentru reducerea decalajelor în învățământ. Câte voturi a strâns
Eurodeputații au votat, joi, rezoluția prin care solicită măsuri care să ducă la reducerea decalajelor în învățământ, decalaje scoase în evidență de criza Covid-19.
Rezoluția a strâns 593 de voturi.
Victor Negrescu, europarlamentar, S&D: „Cam 32% din elevi nu au avut acces la educație în anumite state membre, printre care și România. Aproape un milion de copii nu au avut acces. Trebuie să investim mai mult în Educație."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Parlamentarii europeni au cerut în aceeași rezoluție ca bugetul alocat programului Erasmus+ să fie triplat.
Michael Roth, europarlamentar: „Această pandemie a evidențiat în mod dramatic diferențele între sistemele de învățământ. Cei care nu aveau acces până acum au fost pedepsiți din nou. Nu putem să zicem că la nivel european digitalizarea funcționează peste tot.”
Deputații au atras atenția că golurile educaționale create de închiderea școlilor ar putea reduce nivelul veniturilor în viitor pentru o întreagă generație și va avea un impact negativ asupra productivității muncii și a competitivității Uniunii Europene în ansamblu.
Yilva Iohansson, comisarul european pentru afaceri interne: „Cel mai alarmant lucru este faptul că pandemia i-a afectat cel mai mult pe elevii și studenții vulnerabili, din familii vulnerabile, care nu i-au putut sprijini. Formarea digitală și capacitatea instituțiilor de învățământ la nivel național trebuie să se îmbunătățească.”
Eliminarea decalajului digital trebuie să reprezinte o preocupare imediată, au mai spus reprezentanții Parlamentului European, care au cerut Comisiei Europene să acorde prioritate investițiilor în conectivitate și echipamente, în special în zonele îndepărtate și rurale, precum și instruirii cadrelor didactice și a formatorilor în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii.