Alegeri parlamentare in Spania, rezultate partiale: Conservatorii castiga, dar Unidos Podemos pe locul trei

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10
alegeri Spania

Partidul Popular al sefului guvernului conservator Mariano Rajoy a castigat duminica alegerile parlamentare din Spania, in fata Partidului socialist si coalitiei stangii radicale Unidos Podemos, potrivit rezultatelor oficiale.

La 21.45 (19.45 GMT), dupa numararea a mai mult de 60% din voturi, conservatorii castiga alegerile cu 31,7% din sufragii si 135 de locuri in parlament din cele 350. Daca acest rezultat este confirmat, ei ar obtine zece locuri in plus fata de ultimele alegeri.

Pe locul doi s-a plasat Partidul socialist (PSOE), cu 90 de locuri si circa 23,65% din voturi. Coalitia stangii radicale Unidos Podemos, care a fost anuntata pe locul doi de un exit-poll la 20.00 (18.00 GMT), se plaseaza a treia, cu 71 de locuri.

Aceste alegeri au loc la doar sase luni de la ultimul scrutin, care a condus la un parlament fragmentat intre patru mari forte politice: doua vechi - PP si Partidul socialist - si doua noi formatiuni: Podemos si Ciudadanos. Acest din urma partid, centrist si liberal, ar obtine doar 29 de deputati, fata de 40 anterior, potrivit acestor rezultate partiale
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO