Agentia TASS: Distrugatorul american USS Donald Cook soseste in Marea Neagra

Ultima actualizare: 27-05-2015 06:51
Donald Cook

Distrugatorul american cu lansator de rachete USS Donald Cook soseste in Marea Neagra, a declarat sambata agentiei oficiale ruse TASS o sursa din Statul Major al Flotei Ruse la Marea Neagra.

Aceasta este a doua nava americana care se indreapta acum spre Marea Neagra, dupa distrugatorul USS Ross.

"Distrugatorul american Donald Cook se pregateste sa treaca prin Stramtorile Dardanele si Bosfor. Cu cateva ore inainte, distrugatorul USS Ross a intrat in Marea Neagra", a precizat aceasta sursa, citata de Agerpres.

Cele doua distrugatoare sunt echipate cu sisteme antiracheta de tip Aegis si rachete de croaziera Tomahawk, in special. Anterior, Flota a 6-a americana a anuntat intr-un comunicat intrarea in Marea Neagra a distrugatorului USS Ross, dar nu si sosirea USS Donald Cook, noteaza TASS.

Prezenta USS Ross in Marea Neagra va reitera dedicarea si angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor si capacitatilor operationale comune in cadrul NATO si cu partenerii regionali din zona Marii Negre, potrivit comunicatului.

Fortele navale americane trimit in mod regulat nave in Marea Neagra. In conformitate cu Conventia de la Montreux (intrata in vigoare pe 9 noiembrie 1936 n.r.), navele de lupta ale statelor non-riverane nu pot stationa in Marea Neagra mai mult de 21 de zile, aminteste TASS. De asemenea, Alianta nord-atlantica (NATO) trimite prin rotatie nave militare in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO