Aeroportul din Alep a fost scos din funcţiune, după noi lovituri israeliene
Aeroportul din Alep, nordul Siriei, a fost vizat, marţi seară, de lovituri israeliene care au deteriorat pista şi au scos aeroportul din funcţiune, a anunțat agenţia oficială de ştiri Sana.
A fost a doua serie de lovituri israeliene împotriva aeroportului din Alep în mai puţin de o săptămână, informează AFP, citată de Agerpres.
"În jurul orelor 20:16 în această seară, (17:16 GMT), inamicul israelian a tras rachete dinspre Marea Mediterană şi a vizat aeroportul internaţional Alep, avariand pista şi scoţându-l din funcţiune", a indicat Sana.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai devreme, agenţia informase că apărarea antiaeriană siriană a reuşit să intercepteze unele rachete, evocând pagube materiale.
Ulterior, compania aeriană Cham Wings, singura companie privată siriană, a anunţat că toate zborurile planificate din Alep vor fi mutate pe aeroportul din Damasc din cauza loviturilor.
Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care dispune de o vastă reţea de surse în ţara sfâşiată de război, a raportat, la rândul său, mai multe explozii care au fost auzite lângă aeroportul din Alep, "în urma atacurilor israeliene împotriva depozitelor aparţinând unor miliţii afiliate Iranului".
Pagube materiale importante
OSDO a precizat că aceste depozite sunt în flăcări şi că au fost distruse de cel puţin două rachete, raportând "pagube materiale importante".
Miercurea trecută, mai multe lovituri israeliene au vizat aeroportul din Alep şi suburbiile Damascului.
În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria, vizând poziţii ale regimului, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, aliaţi-cheie ai Damascului şi inamici juraţi ai Israelului.
Israelul, vecin cu Siria, comentează rareori loviturile de la caz la caz, dar a recunoscut că a desfăşurat mai multe sute din 2011. Armata israeliană le-a apărat ca fiind necesare, spunând că doreşte să împiedice Iranul să se implanteze la porţile sale, mai scrie AFP.