Armata iraniană Gardienii Revoluţiei a sechestrat un petrolier al Coreei de Sud

Ultima actualizare: 04-01-2021 16:40
nava iran
navalnews.net

Gardienii Revoluţiei - armata de elită a regimului iranian - a sechestrat luni un petrolier care naviga în apele Golfului sub pavilion al Coreei de Sud .

 

Informația a fost furnizată de agenţia de presă Fars, dar şi alte media locale, pe motiv de 'poluare a Golfului cu produse chimice', invocând 'riscuri de mediu', relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

O navă coreeană a fost reţinută în apele Golfului de marina Sepah (Corpul Gardienilor Revoluţiei) şi direcţionată către porturile ţării noastre”, a transmis agenţia Fars, fără să precizeze numele navei.

”Acest petrolier, care naviga sub pavilion sud-coreean, a fost reţinut din cauza poluării cu petrol şi a riscurilor de mediu”, a adăugat aceasta.

Autoritatea navală pentru operaţiuni comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO) a declarat anterior pe website-ul său că o 'interacţiune' între autorităţile iraniene şi o navă comercială în Strâmtoarea Ormuz a determinat vasul comercial să-şi modifice ruta şi să se îndrepte spre apele iraniene.

Societatea britanică de securitate maritimă Ambrey a identificat nava ca fiind petrolierul HANKUK CHEMI, sub pavilion sud-coreean, şi a declarat că aparent aceasta a fost sechestrată, fiind ulterior detectată în apele teritoriale iraniene, îndreptându-se spre portul Bandar Abbas.

Potrivit Ambrey, petrolierul, proprietate a DM Shipping Co, părăsise Cheiul petrochimic (Petroleum Chemical Quay) din Jubail (Arabia Saudită) înainte de incident.

Societatea de securitate maritimă Dryad Global a indicat de asemenea pe site-ul său web că petrolierul HANKUK CHEMI 'a fost probabil reţinut de forţele iraniene' în Strâmtoarea Ormuz în timp ce se îndrepta spre Fujairah, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

În acest sens şi canalul de televiziune Al Arabiya TV, citând surse anonime, a transmis că un petrolier sub pavilion sud-coreean care transporta substanţe chimice a fost sechestrat de Iran.

Conform EFE, nava transporta circa 7.200 de tone de produse chimice şi petroliere, iar membrii echipajului său provin din ţări precum Coreea de Sud, Indonezia, Vietnam şi Myanmar.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO