Cel puțin trei morți, după un atac asupra unui petrolier iranian în largul coastei Siriei

Dată publicare: 25-04-2021 07:16
Dată actualizare: 25-04-2021 07:30


Cel puțin trei morți, după un atac asupra unui petrolier iranian în largul coastei Siriei

Cel puțin trei persoane au murit, sâmbătă, după ce un petrolier iranian a fost ţinta unui atac în largul Siriei, informează AFP, citată de Agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, nu a fost în măsură să precizeze imediat originea atacului care nu a fost revendicat.

"În momentul atacului, petrolierul iranian care venea din Iran era staţionat nu departe de portul (sirian) Banias", a declarat, pentru AFP, directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

 

"Cel puţin trei sirieni au fost ucişi, dintre care doi membri ai echipajului", a adăugat acesta.

Directorul OSDO a mai spus că nu ştie "dacă a fost un atac israelian", în contextul în care Israelul a vizat, în mod repetat, poziţiile Iranului în Siria, ţară vecină cu statul evreu şi aflat în război din 2011.

La Damasc, Ministerul Petrolului, citat de agenţia oficială de presă Sana, a afirmat că "un incendiu a izbucnit într-unul dintre rezervoarele" unui petrolier neidentificat, "după ce a fost, probabil, ţinta unui atac cu drone", în largul portului Banias (vest). Incendiul este "sub control", a precizat ministerul.

Este primul atac de acest fel de la începutul războiului din Siria, potrivit OSDO.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO