Accident grav în Maroc. Cinci oameni au murit, iar alți 27 au fost răniți
Cinci persoane au murit, iar alte 27 au fost rănite, dintre care 12 sunt în stare gravă, într-un accident rutier produs, miercuri, în Maroc, în apropiere de Rabat, au anunțat autorităţile locale.
Un microbuz a lovit un copac, după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului, în satul Brachoua, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Rabat, informează AFP, citată de Agerpres.
Răniţii au fost internaţi în spital, 12 dintre ei fiind în stare gravă. În acest caz, a fost deschisă o anchetă.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
5 morts et 27 blessés dans un accident de la route près de Khémisset https://t.co/wTLPTLtZI0 #Maroc #accident #Blessés #brachoua
— H24info (@H24Info) March 29, 2023
Drumurile din Maroc - şi mai general din ţările din Maghreb - sunt cunoscute a fi periculoase, iar accidentele frecvente.
Printre cele mai grave, 11 persoane au murit şi 43 au fost rănite într-un accident de autocar pe 22 noiembrie în apropiere de oraşul Taza, în nord-estul regatului.
Un alt accident rutier s-a soldat cu 23 de morţi şi 36 de răniţi pe 17 august 2022 la est de Casablanca, unul dintre cele mai mortale din Maroc în ultimii ani.
Autocarele şi microbuzele sunt un mod de transport foarte utilizat de marocani, în special de cei mai modeşti care nu îşi permit o maşină, pentru a călători în zonele rurale şi izolate.
În 2022, accidentele rutiere au făcut peste 3.200 de morţi în Maroc, o cifră în scădere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor statistici ale Agenţiei naţionale pentru siguranţa rutieră.
Autorităţile marocane au implementat o serie de măsuri pentru a încerca să combată flagelul insecurităţii rutiere şi să reducă la jumătate rata mortalităţii până în 2026, în urma celui mai grav accident de autobuz din istoria ţării din 2012 (42 de morţi).