A pus pariu pe 5 milioane de dolari ca ajunge primul. A murit in flacarile iadului

17-10-2011 08:11

Dan Wheldon - 8

Campionul acestei curse a murit pe pista dintr-o prostie copilareasca. A fortat limita masinii sale si s-a ales praful din ea - totul s-a terminat intr-o mare de flacari pentru pilotul britanic Dan Wheldon.

Tragedia s-a petrecut pe circuitul de la Las Vegas Indy 300, unde pilotii ruleaza pe masinile lor cu viteze de peste 300 de km/h.

Dan Wheldon a fost dus la spital cu un elicopter, insa a murit pe drum, din cauza multiplelor traumatisme suferite.

Dezastrul provocat de accident a fost iremediabil. 16 masini au fost implicate in coliziune.

Dan era casatorit si avea doi copii. Daca ar fi supravietuit si ar fi terminat cursa primul, barbatul ar fi urmat sa castige 5 milioane de dolari, in urma unui pariu pe care l-a pus.

Aceasta este ultima imagine surprinsa cu el in viata - inainte de inceperea cursei:

Wheldon avea doar 33 de ani.

"IndyCar, pilotii si conducatorii echipelor au decis sa nu termine cursa. Pilotii au hotarat sa ruleze cinci tururi de circuit ca omagiu pentru Dan Wheldon.

"Toate gandurile si rugaciunile noastre se intreapta catre familia sa", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele IndyCar, Randy Bernard.

"Ce putem spune? Ne va lipsi, astazi a murit putin toata lumea din IndyCar", a declarat Chip Ganassi, presedintele uneia dintre echipele importante din campionat, pentru care Wheldon a concurat o perioada.

Moartea englezului este prima a unui pilot in timpul unui GP din IndyCar. In 2006, americanul Paul Dana a decedat in timpul incercarilor dinaintea Grand Prix-ului de la Miami. 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO