A ocupat locul 2 la semimaratonul de la Fort Lauderdale, dar ceasul a dat-o de gol ca a trisat. Cum a reusit sa castige


Ultimul update: Vineri 03 Martie 2017 07:50
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2017 16:10
Categorie: Stiri externe
blogerita

O bloggerita a trisat la semimaratonul de la Fort Lauderdale (Florida, SUA), la care a ocupat locul al doilea, fiind data de gol de propriul ceas electronic, informeaza lequipe.fr. Tanara a fost descalificata de la aceasta competitie.

Jane Seo, de 24 de ani, care ofera sfaturi pentru diete pe site-ul Huffingtonpost, a impresionat la competitia care a avut loc la 19 februarie, prin locul secund ocupat si prin timpul inregistrat, o ora, 21 de minute si 46 de secunde.

Totusi, rezultatul ei a ridicat semne de intrebare. Potrivit site-ului Marathoninvestigation, comparatia timpilor ei de la trecerea pe la jumatatea probei cu rezultatul final a aratat ca ea a evoluat de la o medie de 7 minute si 9 secunde pe mila in prima parte la 5 minute si 25 de secunde pe mila in a doua parte.

Seno a incercat sa se apere postand o monitorizare GPS pe Strava, insa site-ul citat a aratat ca aceea ar corespunde mai curand unei evolutii pe bicicleta, tinand cont de ritmul cardiac inregistrat.

Dovada finala a inselaciunii a fost oferita de studierea cu atentie a fotografiilor sportivei cu trofeul in mana. Ceasul ei electronic arata o distanta parcursa de 11,65 mile in loc de 13,09, ceea ce a demonstrat ca sportiva folosise o "scurtatura" pe traseu. Dupa aceasta dovada, Jane Seo a recunoscut ca a trisat.

"Mi-e rusine. Cer scuze cu sinceritate pentru faptul ca am oferit o imagine negativa comunitatii de alergatori, pe care o admir si respect", a declarat ea.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO