A murit Mel Smith, actorul celebru pentru colaborarea cu "Mr Bean" Rowan Atkinson

Ultima actualizare: 24-07-2013 06:47
mel smith

Actorul britanic de comedie Mel Smith, protagonistul unor seriale de mare succes din anii '70-'80 si celebru pentru colaborarile sale cu Rowan Atkinson ("Mr. Bean"), a decedat vineri, in urma unui infarct miocardic.

UPDATE Rowan Atkinson, actorul care l-a interpretat pe celebrul Mr Bean a spus despre Mel Smith: "A fost un tip cu adevarat extraordinar, prezenta sa pe ecran si in afara lui a fost intotdeauna plina de generozitate. A regizat primul film cu Mr Bean si cand aduci 245 de milioane de dolari din bilete, inseamna ca ai facut ceva special. E o zi trista pentru mine".

Mel Smith, care a murit vineri, la varsta de 60 de ani, a fost o sursa de inspiratie pentru o generatie de actori de comedie din Marea Britanie.

El a devenit celebru datorita show-urilor "Not The Nine O'clock News" si "Alas Smith and Jones", care s-au bucurat de o imensa popularitate in Marea Britanie. De asemenea, el este cunoscut si ca regizor al filmelor "Bean - O comedie dezastru/ Bean" si "The Tall Guy", din distributia carora a facut parte actorul Rowan Atkinson, cunoscut pentru celebrul sau personaj, Mr. Bean.

"Inca nu pot sa cred ca s-a intamplat asa ceva", a declarat Griff Rhys Jones, partenerul lui Mel Smith din cele mai cunoscute show-uri TV in care a jucat regretatul artist.

"Pentru toti cei care l-au cunoscut, Mel a fost o forta. A fost un domn si un erudit, un jucator si un spirit", a mai spus Griff Rhys Jones.

Cei doi au infiintat Talkback, o casa de productie independenta care a realizat multe comedii de succes, intre care si seria "Ali G", care l-a facut celebru pe actorul Sacha Baron Cohen.

Compania Talkback a fost preluata de Pearson TV in anul 2000,
pentru 95 milioane de dolari.

"Contributia lui Mel Smith in domeniul comediei britanice nu poate fi supraevaluata", a declarat Tony Hall, directorul general al BBC. "El a contribuit la definirea unui nou stil al comediei, incepand cu sfarsitul anilor 1970 si care continua sa influenteze oamenii si in prezent", a mai spus Tony Hall.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO